Vajon más országokban fess, izmos, jóképű férfiak nyerik a bentlakós valóságshow-kat? Néha igen - de távolról sem mindig. Összeszedtünk 8 olyan realitybajnokot, akiknek talán még Alekosznál is nehezebb lenne feleséget találni. A pontozásban alacsony értékekre számítunk, de aki fotó alapján jobban bejön önnek, mint Alekosz, annak magas pontszámot adjon! (Magát Alekoszt aszerint pontozza, mennyire találja vonzónak!)

0. Magyarország - Alekosz

Nyilván teljesen felesleges bármit is írni róla, hiszen ön nyilván már rég többet tud Alekoszról, mint amennyit szeretne. Ami most nekünk a lényeg benne: nem különösebben szimpatikus, nem különösebben vonzó (hiába, a Való Világ nem egy Éden Hotel), ráadásul külön tévéműsor kell neki, hogy csajozni tudjon, de abban sem történik semmi - de azért mégis van benne valami szórakoztató. Vagy legalábbis volt. Valamikor. Valakik szerint.

1. Nagy-Britannia - Pete Bennett

Nézzük meg, milyen Alekosz-típusú férfi valóságshow-nyerteseket termeltek ki a világ kereskedelmi tévéi! Kezdjük például a 2006-os brit Big Brother győztesével, Pete Bennettel. A fiatalember nem igazán az a szívtipró típus, ráadásul Tourette-szindrómája miatt folyamatosan kényszeresen káromkodik. A fotó alapján senki nem gondolná, hogy sikerült összejönnie egy szőke cicával a házban, akivel persze a kapcsolatnak a műsor után pár héttel vége szakadt.

2. Nagy-Britannia - Brian Belo

Egy évvel később a briteknél megint nem egy adonisz vitte el a pálmát. Aki a fénykép alapján azt gondolja, hogy a fiatalember akkor biztos nagyon intelligens, azt ki kell ábrándítanunk, de Brian Belónak állítólag a humorérzéke jó. Amennyit mi láttunk belőle (ami azért több volt, mint a fenti fotó), annak alapján alig különbözik Fekete Pákótól.

3. USA - Eveldick

Az amerikai realitynézők szívéhez sem feltétlenül a vonzó külsőn át vezet az út. 2007-ben a valamiért két e-vel gonosz, azaz Evel Dick nyerte meg az USA nyolcadik Big Brotherjét. A zord külső zord szívet takart, de Dick Donato ennek ellenére minden idők leghíresebb amerikai Big Brother-játékosává vált.

4. USA - Adam Jasinski

Egy évvel Eveldick után bizonyos Adam Jasinski nyerte az amerikai Big Brothert, akivel szemben Alekosznak szintén nem kell szégyenkeznie, már legalábbis ami a külsőt illeti. Ráadásul Jasinskit idén januárban 4 év börtönre ítélték drogügyek és adócsalás miatt, reméljük, Alekoszra nem ilyen jövő vár.

5. Olaszország - Mauro Marin

A tavaly tavasszal véget ért Grande Fratellóban - ez már a 10. szériája volt Olaszországban a Big Brothernek - szintén egy olyan figura nyert, akit a többiek a házban ki nem állhattak. Mauro Marin se külsőre, se belsőre nem megnyerő, a nézőknek mégis szimpatikus volt, ahogy borzolta a többiek idegeit.

6. Németország - Daniel Schöller

A németeknél jelenleg a 11. Big Brother-széria fut. A korábbi nyertesek között ebben az országban is vannak férfiak, és természetesen itt is előfordult már, hogy nem egy különösebben sármos úriember nyert. Daniel Schöller például a 9. műsorfolyamból került ki győztesen 7 hónap után 2009. nyarán.

7. Lengyelország - Janusz Dzieciol

A Wikipédia fenti fotója alapján nehéz elképzelni, hogy mi indíthatta 2001-ben lengyel tévénézők ezreit, hogy az akkor 47 éves Janusz Dzieciolra szavazzanak. De ezt tették, és az első lengyel Big Brother-nyertes azóta nemcsak filmekben szerepelt, hanem képviselőként bekerült az ottani országgyűlés alsóházába is, a Szejmbe.

8. India - Vindu Dara Singh

Az indiai versenyző kicsit kilóg a sorból, mivel a szubkontinensnyi ország legnépszerűbb realityje egy celebes valóságshow, Bigg Boss néven. Ezt 2009-ben Vindu Dara Singh nyerte, aki 1964-ben született, és tévé- illetve filmszínészként ismert Indiában. Nincs okunk kételkedni tehetségében, de azért a Sandokánt vagy a Gettó milliomost nem tudnánk vele elképzelni.