A gyíkemberről a Monty Python-rajongóknak nyilván az a rész jut eszébe a Gyalog-galoppból, amikor a nép a boszorkány elleni vádakat sorolja, és valaki azt kiabálja be, „engem gyíkká változtatott!”. Az illető kis szünet után kénytelen hozzátenni: „már elmúlt”. Mai fotóinkon látható Erik Sprague hasonló helyzetben nem tartozna ilyen magyarázattal, mert ő ugyan saját magát változtatta gyíkká, neki egyelőre nem múlt el.

Bár a képekről nyilvánvaló, felsoroljuk, hogy ez a 39 éves amerikai filozófus (PhD-je is van) miket módosíttatott magán, mindösszesen kb. negyedmillió dollár, azaz 50 millió forint értékben. A legszembetűnőbb az egész testes tetoválás, ami kb. Rick Genesttel helyezi őt egy szintre, csak Sprague-nak értelemszerűen nem zombis, hanem gyíkos tetoválása van. Hasa csíkos, egész teste, feje és arca pikkelyes, még az ajkait is bezöldítette. Mellkasán a „freak” felirat olvasható, amit magyarra kicsit szépítően csudabogárnak szoktak fordítani, bár szerintünk a zakkanthoz közelebb van.

A Gyíkember szemöldöke alá bőr alatti ékszereket ültettek be, nyelve villásra ketté van vágva, fogait kihegyezték. Hogy így hogyan tud enni, azt el se tudjuk képzelni, azt viszont igen, hogy egy kb. tíz centi átmérőjű spirált be tud-e dugni az orrán úgy, hogy a száján jöjjön ki - a képeken éppen ezt teszi. A fotózásra egyébként Nagy-Britanniában került sor, ahol a Gyíkember egy könyvbemutatón vett részt. Ha szeretné, nézze meg közelebbről a galériában!