Ez az első poszt ebben a blogban Henry Cavillről, ezért a 28 éves brit színésznek egy kis bemutatás dukál. Jersey szigetén született, és azt nyilatkozta, hogy kisgyereknek “kerek” volt, kövérségéért csúfolták is. Amikor a csúfolódásból elege lett, elkezdett edzeni, és ahogy ez lassacskán kezdett meglátszani, színészi karrierje is beindult. Egy 2001-es, Laguna című filmben szerepelt először még tizenévesen, benne volt a 2007-es Stardust című fantasyben, de a legtöbben valószínűleg a tévéből ismerik, a Tudors című sorozatból.

Cavillt 2005-ben Hollywood legpechesebb színészének kiáltották ki, mivel akkortájt több fontos szerepről lemaradt. Szóba került, hogy ő játssza majd Cedric Diggory szerepét a 2005-ös Harry Potter és a tűz serlegében, de a szerepet végül az akkor szintén gyakorlatilag ismeretlen Robert Pattinson kapta.

Cavill ezen kívül James Bond szerepére is jelentkezett 2005-ben, de a stúdió végülis Daniel Craig mellett döntött, mondván, hogy a titkos ügynöknek az akkor 22 éves színésznél idősebbnek kell tűnnie. Közben Stephenie Meyer Cavillt választotta ki az általa írt Alkonyat-széria filmváltozatának férfi főszerepére, de a producerek figyelmen kívül hagyták az írónő döntését, mondván, hogy Edward Cullennek fiatalabbnak kell lennie. A szerepet megint Robert Pattinson kapta.

Melyik szerepre lett volna jobb választás Cavill?

Aztán nemrégiben Cavillt végre megtalálta két olyan nagy költségvetésű hollywoodi produkció főszerepe is, amihez éppen se nem túl idős, se nem túl fiatal. Egyrészt Supermant alakítja a sorozatot újraindító filmben (dudorodó farokkal), másrészt a Sejt és a kockahas-pozitív Zuhanás rendezőjének új, a görög mitológiát feldolgozó álomszerű akciófilmjében, a Halhatatlanokban ő Tézeusz. Alább meg lehet nézni videón, hogy hogyan gladiátorkodik, de a galériában nagyrészt szintén ennek a filmnek az igen ígéretes beharangozó fotói láthatók. Henry Cavill 28 éves.