A filmek főszereplői általában férfiak, akik általában hősök is emellé, mégis megdöbbentően kevés filmet reklámoznak ennek a férfi főszereplőnek a testével. Olyan filmplakátokat kerestünk, amin a férfi főszereplő félmeztelenül látható, és meglepően sokáig kellett kutakodnunk a világ film(poszter)-termésében, mire ezt a tucatnyit nagy nehezen összegereblyéztük. Így az összeállításba bekerült Johnny Depp, Antonio Banderas, Sylvester Stallone és a Kockahas blog történetének második posztjában szereplő Patrick Wilson egy-egy filmje, valamint egy magyar film is, utóbbi az egyetlen a tizenkettőből, amelyen szőrös mellkas látható.

A válogatásból kihagytuk a rajzolt filmplakátokat (a XX. század első felében általában nem fotó, hanem rajz volt a filmplakátokon), és az olyan határeseteket is, mint a Halhatatlanok posztere, amin annak ellenére sem látszik szinte semmi Henry Cavillból, hogy maga a film másból sem áll, csak kockahasakból.

Egy olasz-török művészfilmes kivételtől eltekintve nem szerepelnek meleg témájú filmek sem a galériában megtekinthető 12 között, hiszen a meleg közönségnek készült filmeknél (főleg a bénáknál) nyilván a férfimezteleség a leghatásosabb promóció, az erotikus és pornófilmeket természetesen szintén kihagytuk.

Ettől függetlenül bizonyára van legalább még pár tucat filmplakát, ami a kritériumoknak megfelel, mégis kimaradt. Nem könnyű feladat, de ha ön tud még olyan filmet, aminek a plakátján félmeztelen férfi van, küldje meg nekünk a plakát linkjét emailben ide! Jó lapozgatást és keresgélést!