Amikor szeptemberben, frissen megszerzett Guinness-rekordja révén bemutattuk nézőinknek Moustafa Ismailt, a posztban utaltunk rá, hogy a leggyakrabban egy szintol nevű szer segítségével érnek el ilyen látványos (és a szavazók többsége szerint egyben visszataszító) eredményeket (horrorisztikus szintolvideó csak erős idegzetű felnőtteknek itt). Erre többen is olvasói levélben reklamáltak, hogy a lehetőség puszta felvetése helyett kész tényként kellett volna közölnünk, hogy Ismail illegális szereket használ. Igazságot tenni nem tudunk, és most sem fogunk, csak leírjuk a további tényeket és mutatjuk a további fotókat, amiket az esetről a hírügynökség szétküldött.

Ön szerint mitől ilyen Moustafa Ismail bicepsze?

Természetesen nem csak a Kockahas blog nézői voltak roppant szkeptikusak Moustafa Ismail bicepszének eredetével kapcsolatban, hanem rengeteg kritika érte a valamiért csak karra gyúró testépítőt a világ minden tájáról. Erre ő annyit ismert el, hogy amíg Egyiptomban élt, azaz 5 évvel ezelőttig valóban használt növekedési hormonokat és tesztoszteron-serkentőket, azóta azonban semmilyen illegális szert nem használt, csak a fehérjeturmixokat fogyasztja literszám az edzés és helyes étkezés mellé.

Ismail valamiért japán orvosokhoz fordult, akik a képek tanúsága szerint MRI-t, ultrahangos és egyéb vizsgálatokat hajtottak végre rajta, és állítólag azt találták, hogy az a bicepsz valóban 100%-ig igazi bicepsz. A szakértők közleménye szerint nem találták nyomát „sem implantátumoknak, sem droghasználatnak, sem intravénás manipulációnak”. Hát ezt állítja Ismail és az általa megbízott japán tudósok, hogy ön mit hisz, azt természetesen ön dönti el.