A Tough Mudder nevű rendezvénysorozat azt mondja magáról, hogy félúton van az Iron Man és a Burning Man között. Egy különleges akadályversenyről van szó, amit a világ több országában rendszeresen megrendeznek: mindegyik eseményen 16-20 km-es távot kell teljesíteni, de nem pusztán futásról van szó, hiszen a versenyzők útját 15 darab nagyon durva akadály nehezíti. Fent a Tough Mudder egyik bemutató videója látható, még rengeteg klipet talál róluk a website-jukon.

Elsőre hihetetlenül hangzik, de az akadályok között nem pusztán sárral teli gödrök és palánkok vannak, hanem például egy jéggel teli vermen is át kell haladni, másutt pedig huzalok lógnak, amik megrázzák a versenyzőket. Vizes akadályok is vannak, a novemberi hidegben ezek sem lehetnek túl kellemesek.

Ha lakhelye közelében lenne egy ilyen, kipróbálná?

Bár a Tough Mudder egy verseny, tehát az indulók egymás ellen is küzdenek, az akadályok egy része gyakorlatilag teljesíthetetlen egyedül. Így aki igazán keménycsávónak tartja magát, az is néha rászorul a másik segítségére, és neki is néha illik megtámogatni vagy felhúzni, kisegíteni egyik-másik riválist.

A múlt héten Angliában volt egy Tough Mudder-rendezvény, az itt készült fotók láthatók az alábbi képösszeállításban. A versenyre egy Cholmondeley nevű helyen került sor, és mivel a britek beöltözésmániásak, sokan valami vicces jelmezben vágtak neki életük legbrutálisabb 16 km-ének. Ha érdeklik önt a keménycsávók, mindenképpen kattintson!