A mai posztban egy brit férfit mutatunk be, Mitch Jonesnak hívják és nem híres, csak eladta fogyásának történetét egy hírügynökségnek, és így bekerült a lapokba. Nem valami extrém mértékű Guinness rekordról van szó, bár az távolról sem semmi, hogy Jones fél év alatt 66 kilót adott le, de más fogyott ennél durvábbat is. Ami Jones esetében a legmeglepőbb, az az, hogy milyen sármos és jóképű lett, miután lement róla a túlsúly. Az arca is teljesen más most, mint amilyen volt. A képösszeállításban a fogyás előtti és utáni képek is láthatók, döbbenetes a különbség. Ki gondolta volna, hogy a 143 kilós hústoronyból ilyen vonzó férfi válhat mindössze hat hónap alatt?

Jones életének mélypontja 2006 őszén érkezett el. Egyszerre ért véget a házassága és ki is rúgták az állásából. Ekkor is már száz kiló felett volt, és meg volt róla győződve, hogy úgyis mindenki öregnek és főleg rondának gondolja, mint elvált férfit, minek erőltesse meg magát. Jobb dolga nem lévén eljárt a haverokkal inni. Az almasör, azaz a cider volt a kedvence, amiből egy átlagos estén simán megivott 15 pintet, ami hét és fél liternek felel meg. Jones úgy számol, hogy a sok ivástól a napi kalóriabevitele 5000 fölött lehetett akkoriban.

A nagy változásra 2011-ben került sor, amikor egy ismerősnője bulijára készült (a hölgy azóta Jones barátnője lett). Jones elment valami új cuccot venni a partira, hogy legalább az eseményen normálisan nézzen ki, de nem talált semmit az üzletben, ami ráment volna. A tükörben magára nézett, és egyszerűen sírva fakadt. Felindultságában nekilátott diétázni, elsősorban a mértéktelen sörözéssel hagyott fel, és elkezdett egészségesen étkezni.

Kevesebb, mint fél év alatt lement róla a 66 kiló plusz, amire persze rögtön mindenki azt mondta, hogy túl gyorsan fogyott, és biztos hamar visszamegy rá a túlsúly. Hát nem így lett, Jones azóta is tartja magát 77 kiló körül. Sőt, közben el tudott helyezkedni életvezetési tanácsadóként, de ami a legszimpatikusabb: bár bajainak nagy részét a túlzott alkoholfogyasztásnak köszönhette, utána sem lett az absztinencia híve. Azt mondja, hogy ha az alkalom úgy hozza, most is lehúz egy-két sört, de csak ritkán, és mindig mértékkel – az a lényeg, hogy az ember uralkodni tudjon magán, illetve azon, hogy mit fogyaszt. Nem kell az egyik végletből a másikba esni, az arany középutat kell belőni. Ön szerint is rendkívüli, ahogy megjóképűsítette ezt a férfit a diéta? A poszt alján szavazhat! Mitch Jones 39 éves.