A jelenleg 56 (!!!) éves svéd származású színész a mai napig örömmel mutogatja meztelen felsőtestét, amire először a Rocky negyedik részében kaptuk fel a fejünket. Rengeteg akciófilmben játszott, de ahogy több B kategóriás akciósztárnak, neki is a Feláldozhatók filmek leheltek új életet karrierjébe. A filmben játszott karaktere egyébként nem is áll olyan messze tőle, hiszen akárcsak Gunnar, ő is tanult ember, a Sydney Egyetemen vegyészmérnöknek készült. 

Dolph Lundgren veszélyes pasi. Ez kiderül a Rockyból, a Feláldozhatókból, na meg abból, hogy az őrült Grace Jones-t is megzabolázta, legalább annyi időre, amíg jártak. Egyébként Lundgren előbb Jones testőre volt, ebből lett a szerelem, ami végül az első szerepet is meghozta számára a Halálvágta című James Bond filmben, amiben Jones is szerepelt.

Az egészség fontos, még a tengerparton is. Ezt most megjelent könyvében, a „Train Like An Action Hero: Be Fit Forever"- ben is népszerűsíti Lundgren, aki 50 felett is legalább olyan jól spárgázik, mint Aleska Diamond.

Ennek a közel harminc éves képnek a segítségével megértheti, miért is lett Dolph Lundgren az egyik legkeresettebb harcművész-filmsztár a nyolcvanas-kilencvenes években. A séró kissé elavult időközben, a többi viszont örök érvényű.