Breusz Ljubov Minszkben született, szülei természetgyógyászok, és 1991-ben költöztek Magyarországra, kiskorában sokáig Juditnak szólították, mivel a Ljubov keresztnevet nem ismerték, most már azonban Ljubának hívják. Nagyon büszke a gyökereire, bár külföldön már észreveszik az akcentusát, de itthon se nagyon tudná tagadni, hogy nem idevalósi. Anyukája orosz specialitásairól nem tudna lemondani. Kedvence az szárított hal, de szereti a kaviárt és a kvaszt is.

A 23 éves lány most jelentkezett először, és a Velvetnek a Királynő castingja során elmondta, mindent előre elrendezett, hogy a válogatás során ne befolyásolja semmi negatívan. „Most vagyok 23, nyáron leszek 24, jövőre leszek 25, tehát akkor minden lezárul. Úgy döntöttem, ezt szeretném utolsó nagy dobásnak, utána visszavonulok” – ironizált az egy hónappal ezelőtti válogatáson.

Levelezőn elvégezte a Nyíregyházi Főiskola nemzetközi kapcsolatok szakát, párhuzamosan megszerezte az idegenvezető szakképesítést. Anyanyelvi szinten beszél oroszul, angolul pedig középfokon. Jelenleg a Miskolci Egyetemen marketing mesterképzésre jár, doktorálni szeretne, és később esetleg az egyetemen maradna tanítani. Az iskola mellett mindig dolgozott, volt élelmiszerbolti eladó, recepciós, területi képviselő.

A vékony lány szinte bármennyit ehet, nem hízik és ennek nem örül felhőtlenül. A mellével elégedetlen, nem kizárt, hogy egyszer megplasztikáztatja. A fenekére külön gyúrt, hogy szép kerek legyen, most már elégedett vele, de rengeteg munkája van benne. Ezt valószínűleg barátja is értékeli, akivel immár 3 éve vannak együtt.

Érdekli a lakberendezés, a művészetek, főleg a zene. 18 éves kora óta modellkedik, tud szintetizátoron játszani, énekléssel is próbálkozott. Modern táncot is tanult. Nagyon optimista, mindenben meglátja a jót, határozott és kitartó, bár kicsit szétszórt. Szeret lépésről lépésre haladni, először csak kis, közeli célokat kitűzni.