A leköszönő Miss World Hungary, Serdült Orsolya szerint a jó szépségkirálynőnek nem a világbéke a célja. A Királynő-jelöltek nem egészen tudták, ez a kijelentés mit is jelent, de kiderült, szerintük a világbéke csak egy cél a sok közül, viszont fontos a szeretet, és minden más is, például saját magunk. A 2010-es Miss World Hungary keresése közben egyéb hasznos információkra is szert tettünk: a háborúban az emberek elveszítik az életüket, valamint a világbékével nem tudjuk megteremteni az egészségünket, csak a helyes táplálkozással.

„Gondoltam kipróbálom, a tévében mindig olyan vidámak a lányok. Annyira jó ez az egész, adrenalin növelő a verseny, ezért megpróbálom hátha” – indokolta jelenlétét az RTL Klub székházában a Velvetnek az egyik Királynő-jelölt, Gréczi Vivien. Az elődöntős zsűri hétfőn látott munkához, hogy megtalálják a közel 2000 jelentkező közül a 2010-es Miss World Hungary-t, a Miss Universe Hungary-t és a Miss Earth Hungary-t. A versenyzőket sok egyéb mellett arról kérdeztük, szerintük mire gondolhatott a Miss World Hungary címet jelenleg birtokló Serdült Orsolya, amikor azt mondta, a jó Királynő célja nem a világbéke.

„Szerintem arra gondolt, hogy nem csak a világbékéről szól az élet. Persze, a világbéke fontos, meg minden királynő ezt mondja. Segítenünk kell a szegény embereken, gyerekeken, Afrikában szegény éhező családok vannak, ez is nagyon fontos” – fejtette ki véleményét a 18 éves Gréczi, akitől azt is szerettük volna megtudni, ő mi mellett állna ki Miss World Hungary-ként. „Mindenképp az árva gyerekeket képviselném, nem vagyok árva, de a szüleim elváltak, és ez is nagyon rossz. Nem tudom elképzelni, milyen árvának lenni. Elsősorban az árva gyerekeket, aztán a szegény gyerekeket, és persze a világbékét képviselném.”

Az elődöntős zsűri tagjai:

Katus Attila személyi edző, Tihanyi Ákos koreográfus, Sarnyai Eszter modell, a műsor készítői és a Magyarország Szépe Kft képviselői, Pantl Péter, a CKM főszerkesztője, Ördög Nóra, a műsor egyik szerkesztője, Klinszky Gábor fotóművész és Náray Tamás divattervező.

A 20 éves Kiss Nóra szerint a rejtélyes kijelentés hátterében az állhat, hogy Miss World Hungary-nek nem egy adott cél felé kell terelnie a világot. „Egy szépségkirálynőnek nem világbékét, hanem természetességet, magabiztosságot, őszinteséget kell közvetítenie” – mondta elméletét a nem meglepő módon modellkedéssel foglalkozó lány, majd kifejtette, szerinte mitől jó egy szépségversenyző. „Én is ezeket az elveket vallom. Legyen természetes, tanult, beszéljen nyelveket, tudjon jól kommunikálni. Szerintem ezek még a külsőnél is fontosabbak.”

A rutinosabb versenyzők már teljesen más irányból közelítették meg Serdült Orsolya kijelentését. Hegedűs Dorina, akinek a személyében többek közt Miss Kalocsát és az Alpok Adria középdöntősét tisztelhetjük, kijelentette, szerinte arról van szó, hogy a világbéke csak egy cél a sok közül. „Nagyon sok más cél lehet egy életben, de ez mindennek az alapja, hogy béke, nyugalom uralkodjon, és ne legyenek háborúk, mivel a háborúban van az, hogy az emberek elveszítik az életüket, családtagjaikat. Viszont ugyanúgy fontos a szeretet, és minden más is, például saját magunk. Nem a világbékével tudjuk megteremteni az egészségünket, hanem a táplálkozással, mozgással. Nagyon sok más fontos van még az életben” – nyilatkozta Hegedűs, aki elsősorban azért indult a Királynő-választáson, mert több szépségversenyen átverték, és ezt a rendezvényt valóban nívósnak tartja.

Breusz Ljubov most először jelentkezett, de már két éve készül a megmérettetésre. Konditerembe jár egy ideje, és elmondása szerint előre elrendezte a dolgait, hogy ne befolyásolja negatívan semmilyen probléma. „Most vagyok 23, nyáron leszek 24, jövőre leszek 25, tehát akkor minden lezárul. Úgy döntöttem, ezt szeretném utolsó nagy dobásnak, utána visszavonulok” – ironizált, majd kifejtette, később a karrierjével szeretne foglalkozni, mivel jelenleg a miskolci egyetemen mesterképzésen vesz részt marketinges hallgatóként.

„A világbéke konkrétan nem megvalósítható, inkább arra kell törekedni, hogy minél szebb legyen a világ. A teljes béke valószínűtlen, inkább a dolgok javítása a fontos” – fogalmazta meg válaszát körkérdésünkre, majd kifejtette, Királynőként az lenne a célja, hogy megmutassa, a szépségiparban dolgozó nők korántsem olyan üresfejűek és könnyen kaphatók, mint azt az emberek általában gondolják.