Már több mint egy hónap telt el azóta, hogy lemerültünk a modern művészet mélységeibe, és megismerkedtünk Jamie McCartney-val, aki puncilenyomatokkal dekorált ki egy falat. Most, a szex és a kortárs művészet összefonódásának egy újabb példájaként itt van Wojciech Kosma, a lengyel vizuális művész és zeneszerző alkotása: a Blowjob. A darabot előadja Monika Klimas.

 

Tudjuk, hogy nem egy Reggie Watts, de a Berlin és London között élő 28 éves lengyeltől ennyire futotta. A brit sajtó egyébként innovatív kortárs zenének nevezi Kosma alkotásait, melyekben a szakmai közönség szerint "egyszerre használja ki a tér és a hangok adottságait, burkoltan interaktív, gyakran költői és célja, hogy hidat vonjon a közönség és műalkotások közé."

A pasi egyébként egy varsói és egy New York-i művészeti szervezetnek is dolgozik, emellett épp Londonban tanul, és 2008-ban alapította meg a Wrong Ensemble nevű formációt, amely kísérleti zenét játszik. A Wrong Ensemble döntően musicalt és zenés színházi darabokat ad elő, zenében amatőrnek számító előadóművészekkel. Legutóbb december 12-én Londonban léptek fel, ahol többek között Kosma egyik újkeletű alkotását a Blowjobot mutatták be. Hogy nehogy azt hidd, az első videó csak egyszeri véletlen, itt a Blowjob kicsit máshogy. Sajnos Kosma Headfuck című művéről ugyanis nem találtunk anyagot.