Az 1990-es, 2000-es években az internet jóvoltából még gyorsabban terjedő pornófilmeknek köszönhetően változás állt be a punci trendben is. Míg tíz évvel korábban teljesen elfogadott és természetes volt szőrrel borított női nemi szerv, ma már a legtöbb pasi szégyelli bevallani a haveri társaságban is, ha izgatja a borotválatlan punci látványa. Szinte minden újság harsogja a csupaszság követelményét, és nagyon úgy tűnik, hogy húsz-harminc éven belül sem lesz divat a retro ilyen téren. A nők többsége nem meri felvállalni, hogy megtartsa a szőrzetét, a férfiak java pedig elvárja, hogy csupasz legyen a lábak köze.

A borotvált nemi szervek rajongói a higiénia, és a könnyedebb érzés mellett érvelnek, illetve hangoztatják, hogy ily módon elkerülik annak lehetőségét is, hogy orális szex alkalmával partnerüknek folyamatosan piszkálniuk kelljen a hulló szőrszálakat a nyelvükről. Ezzel szemben vannak olyan nők (meglehetősen kevesen), akik úgy vélik, ugyan több idő ráfordításával, de a megfelelő higiénia szőrös punci esetében is fenntartható, és inkább nem csupaszítják le magukat. Pontosan azért, mert ma már ez ritkaságnak, kuriózumnak számít.

Különböző internetes fórumokon már külön csoportok alakultak a szőrös puncik imádatára, ahol a hasonló gondolkodású férfiak és nők osztják meg egymás között a tapasztalataikat, illetve keresnek maguknak borotválatlan partnert.

"Mint nő azt tapasztalom, hogy igen-igen megfogyatkoztunk" - írta az egyik huszonéves kommentelő. "Én sem vagyok borotvált, és ebböl voltak is gondjaim az elmúlt párkapcsolataim alkalmával. Amikor fiatalabb voltam (16-17éves), akkor mindig megvetéssel néztek rám a fiú osztálytársaim, mert bizony a tesi órákon néha kikandikált néhány szőrszál. Megszóltak érte, és akkor úgy döntöttem, hogy én is megszabadulok ettöl a "nyűgtől". Leborotváltam, és ezután jöttek a kínok, mert amikor nőtt, igen rendesen szúrt. Ismét borotváltam, de pattanásos lett. Ez sokkal jobban zavart, mint az, hogy megszóltak! Elhatároztam, hogy mindent hagyok a régiben. Az utóbbi idöben, tavaly nyáron vettem észre, hogy egyre több férfinak tűnik fel a dombrú szeméremdomb, és vonzza a tekintetüket. Talán változik valami? Nem tudom, de remélem, hogy egyre több nő fogja megtartani ezt a természetes szépséget."

Mészáros Dóra régóta borotválja, és azt megelőzően is igyekezett formára nyírni. "Teljesen kopaszra sosem szedem le, én "a pici csík középen" párti vagyok" - magyarázta, ezzel persze nagy titkot nem árult el, mert már láttuk, amit láttunk. "A teljesen kopasz punci nagyon kislányos hatást kelt, én nőnek tartom magam, nem gyereknek. El sem tudom képzelni azt, hogy őserdőt növesszek odalent, sem higéniai, sem pedig vizuális okokból. Véleményem szerint a pasik többségének jobban tetszik a borotvált vagy formára nyírt változat. Természetesen biztos vannak kivételek, főleg az idősebb korosztályban."

Szőrös vagy borotvált?

A sztriptíztáncos szerint viszont ha megfigyeljük a régi festményeket, szobrokat, rájöhetünk, hogy az epilálás nem új keletű jelenség. "Az ókori Egyiptomig nyúlik vissza, ahol mézből és olajból készült krémmel gyantáztak. Görögországban is általános volt a női epiláció, forró hamuval perzselték le a szeméremszőrzetet, vagy csipesszel szedték ki. Rómában is  ismerték a gyantázást, sőt ők már szőrtelenítőkrémet is használtak. Úgy tudom, a XVIII.századtól lett teljesen ismeretlen a szőrtelenítés és az 1970-es években támadt fel ismét. Szóval, semmi új nincs a nap alatt, de ha a magam nevében beszélek, én a borotvára szavazom." És Ön? Mire szavaz? Heti kérdés.