"3D-s szex és a zen: extrém extázis" címmel forgatja Christopher Sun a világ első háromdimenziós pornófilmjének szánt mozit - írja a Független Hírügynökség. A hongkongi rendezőt sürgeti az idő, hiszen egyrészt versenyben van az olasz Tinto Brass rendezővel, aki az 1979-es erotikus filmnek, a Caligulának készíti 3D-s feldolgozását, másrészt a Hustler is forgatja már az Avatar című mozi pornóváltozatát, természetesen szintén három dimenzióban.

A 3,2 millió dollár költségvetésű film producere, Stephen Shiu szerint azonban a hongkongi alkotás előbb fog elkészülni két versenytársánál, és ezzel történelmet ír majd. "Ez a filmipar jövője - az emberek három dimenzióban akarják látni a dolgokat" - fogalmazott. Háromdimenziós filmet készíteni azonban komoly technikai kihívás - sokkal erősebb világításra van például szükség, és a kamerák gyors körbeforgatása is jóval körülményesebb, ez pedig másfajta munkát igényel a színészektől is. A két japán női főszereplő egyike, a 22 éves Hara Szaori állítása szerint a film technikai komplexitása miatt sokkal keményebben kell dolgoznia, hogy a néző érdeklődését fenntartsa.

A film producere szerint tiszteletreméltó a színésznők munkabírása: napi 18 órát képesek dolgozni, és bár a férfiak szemérmesek, a nők kisegítik őket. A film férfi főszereplője, a 35 éves Hajana Hiro ráadásul most játszik először erotikus filmben, ám ennek ellenére nem volt kifogása az ellen a jelenet ellen, ahol 100 thaiföldi nőt kellett kielégítenie.

A filmet egyébként egy kínai irodalmi klasszikus alapján forgatják: egy olyan férfi kálváriáját mutatja be, aki - miután bevezetik egy nemesember erotikus világába - rádöbben, hogy élete szerelme valójában nem más, mint volt felesége. Az alkotók szerint ugyanakkor a mozi környezete is figyelemreméltó: Ming-korabeli antikvitások, állatbőr szőnyegek és erotikus falfestmények láthatóak majd a vásznon.

Bár Kínában cenzúra előreláthatóan nem engedélyezik majd a film vetítését, más ázsiai piacokon, Európában és az Egyesült Államokban széleskörű érdeklődés övezi az alkotást. Az mozinak egyébként elkészítik a kétdimenziós változatát is, otthoni megtekintésre.