A pornó aranykorának számító nyolcvanas években számos legenda született. E heti pornósunk az ebből a korszakból ismert Seka, aki Sweet Alice, The Platinum Princess és Lynda Grasser neveken is ismert. Seka, született nevén Dorotheia Ivonniea Hundley Patton tizenévesen több szépségversenyt is megnyert születési helyén, Virginia államban. Ezek kapcsán ismerkedett meg későbbi férjével, Ken Yontzcal, akinek a hatására került közel a szexiparhoz. Seka egy szexshopban kezdett el dolgozni alig húsz évesen, ahol silánynak tartotta a szexfilmek minőségét, és bár a wikipédia szerint emiatt, valószínűleg a pénz és a kereslet miatt ő tényleg pornósztárrá akart válni. Először Las Vegasba utazott, ahol meztelenül állt modellt, majd Los Angelesbe költözött a férjével, felvette a Seka nevet és nekiveselkedett a szakmának.

A Seka név állítólag dél-afrikai, jelentése pedig szimbólum, amibe, ha igaz, a pornós jól beletrafált: nomen est omen ugye, Seka neve egyet jelentett a pornóiparral. Közel 200 filmjével, amiket aktív korszakában, 1978 és 1993 között forgatott, örökre bevéste magát a pornóipar Hall of Fame-jei közé.

A 177 centis, 54 kilós, szőkére festett, plasztikázatlan Seka a nyolcvanas években azzal tűnt ki társai közül, hogy a már szinte védjegyévé vált sáljában jelent meg a filmekben, fanszőrzetét pedig teljesen leborotválta – ezzel jócskán megelőzve a divatot. Seka 1982-ben szünetet tartott, félt a HIV-vírustól, ehhez köze lehetett annak, hogy filmbéli partnere, John Holmes 1988-ben meghalt AIDS-ben. Seka a kilencvenes évek elején még forgatott pár filmet (American Garter és az On White Satin), majd végleg visszavonult. 1997-től három éven át volt a háziasszonya a Let's Talk About Sex című chicagói rádióműsornak.

Seka a nyilvánosság előtt sohasem tagadta meg múltját, a mai napig kiáll a pornóipar mellett, támadja a pornósokra bizony jellemző drogozást. Személyiségének sokat köszönhetnek a mai pornósztárok, Seka ugyanis elérte, hogy a pornó a mainstream-be kerüljön.