A pornófilmek mellett zenei videókban (Smashing Pumpkins, The Roots, Eminem), reklámkampányokban, mozifilmben (Barátnő rendelésre) is szerepel Sasha Grey, az egykori pornós.
Az 1988-ban Kaliforniában született lány szülei elváltak, amikor ő ötéves volt, anyja pedig újraházasodott 2000-ben. Sasha Grey már 17 évesen, egy évvel hamarabb érettségizett mint társai, 2005 őszétől pedig úgynevezett junior főiskolára járt. 2006 májusában Los Angelesbe költözött, ekkor indult el pornós és modell karrierje. A Grey nevet Oscar Wilde Dorian Gray-étől kölcsönözte, a Sashát pedig a KMFDM együttes női énekesétől, Sascha Konietzkótól.

A barna hajú, barna szemű, 168 centi, 50 kilós Sasha Grey élete első pornós jelenete egy orgia volt Rocco Siffredivel, ami annyira jól sikerült, hogy a kezdés után félévre rá úgy emlegették őt, mint a következő Jenna Jameson. 2007-ben minden lehetséges AVN-díjat megkapott, ő szopott abban az évben a legjobban a szakmai zsűri szerint, övé lett a legjobb hármasszex jelenetért járó díj, és az év pornósa is ő lett. Fotózta őt Terry Richardson, szerepelt Tyra Banks show-jában, felkapta a média, a pornófilmek mellett mozifilmben, klipekben és tévéműsorokban is fel-felbukkant. 2011-ben a CNBC a 12 legnépszerűbb pornós közé sorolta Sasha Greyt, aki ebben az évben búcsút mondott a pornóiparnak.