Szombat éjjel átadták a pornó Oscar-díjának számító AVN Awardsot. Az est háziasszonya Tera Patrick volt, a legtöbb díjat a Layout című film alkotói zsebelték be. A számos magyar jelölt közül négyen kaptak díjat. Vanessa Hill, Sarah James és Marsha Lord a legjobb európai szexjelenetért részesült elismerésben, míg Vanessa Hill második díját, Judith Foxszal együtt a legjobb gruppen jelenetért kapta.

Már írtunk önnek a világ legnagyobb erotikus kiállításáról, a Las Vegas-i AVN Expóról, ahol minden évben felvonul a pornóipar krémje, hogy bemutassák a közönségnek a szexipar legújabb termékeit, valamint önmagukat. Élőben. A kiállítás utolsó napján, azaz január 12-én pedig az esemény lezárásaként átadják a pornóipar Oscar-díjának számító AVN Awardsot. Így történt ez most, 25-ik alkalommal is a Mandalay Bay Events Center hatalmas arénájában.

A díj alapítója, az Adult Video News Magazine (AVN) szerint az AVN Awards "egy olyan teljesítményen alapuló díjátadó, melynek célja, hogy megismertesse a világgal azokat a kiemelkedő termékeket és tehetséges személyeket, akik hozzájárultak a pornóipar fejlődéséhez." Komoly, mi?

A két és fél órás rendezvényen megközelítőleg száz különböző díjat adtak át, többek között a legjobb anál, a legjobb gruppen vagy a legjobb lábfétis jelenetért. A díjazottakról egy szakmai zsűri és a közönség szavazatai döntenek. Akár az igazi Oscar-díj kiosztón, a jelölteket itt is videómontázsokon mutatták be, a díjátadók között pedig látványos showműsorokkal és élő zenével szórakoztatták a szakmabelieket.

Klikk a pornósokért!
Hogy mi történt pontosan a szombat éjszakai díjátadón, azt a Fleshbot online közvetítéséből tudhattuk meg, és meg is kell elégednünk ennyivel, amíg haza nem érkezik a magyar csapat, hogy első kézből számoljon be a történésekről. A rendezvény fél órás késéssel, valamivel este tíz után kezdődött. Addigra már két órája a helyszínen volt Tera Patrick, az est háziasszonya és férje Evan Seinfeld, a Biohazard egykori énekese. A világ második leggazdagabb pornószínésznője karrierje kezdetén, 2001-ben itt vette át az év felfedezettjének járó díjat. Azóta gazdag és férjezett sztár lett belőle, aki ráadásul nem is olyan utálatos, mint mondják.

A legjobb orál jelenetért járó díjat Sasha Grey pornószínésznő vette át. "Köszi. Aznap [mikor a jelenetet felvettük] beteg voltam. De ott maradtam és befejeztem. Azt hiszem, kifizetődött" - mondta, majd elsétált. Ennél izgalmasabb volt Bree Olson beszéde, aki a legjobb anális jelenet díjával a kezében hálát rebegett a zöldségolajnak. Nem rossz beszéd, de a tavalyi győztest, Jenna Haze-t senki sem múlhatja fölül. Ő megköszönte, hogy annyi péniszt leszophatott.

A rendezvényen beszédet mondott Jenna Jameson, a pornó királynője is, aki tagadta a pletykát, hogy visszatérne a kamerák elé. "Soha, de soha többé nem teszem szét a lábamat ennek az iparnak" - mondta, mire a harmadik legnézettebb pornós, Stormy Daniels kijelentette: "Nyugi, srácok. Én még szélesebbre fogom tárni a lábamat."

A magyar mezőny

Kicsit elszámoltuk
Cikkünk korábban "Három magyar is nyert pornó Oscart" címen jelent meg, melynek egyetlen oka, hogy kihagytuk Judith Fox pornószínésznőt a felsorolásból. Szerencsére szemfüles olvasónk észrevette, mi pedig korrigáltuk a hibát. Hálás köszönet neki, és elnézést Judith Fox. Sajnáljuk.

A Machomédia jóvoltából megtudtuk, hogy a hazai pornósok közül James Brossman és Frank Major a legjobb európai férfi, míg Boroka Balls, Nikki Rider és Nikky Blond a legjobb európai női szereplő díjáért szállt versenybe. A legjobb európai szexjelenet magyar jelöltjei Tera Bond, Mario Rossi, Vanessa Hill, Judith Fox, Sarah James, Marsha Lord, James Brossman, Lauro Giotto, Frank Major és Bob Terminator voltak. A legjobb európai rendező díjára a tavaly két szobrot is megszerző Kovit jelölték a Porn Wars harmadik epizódjával, és Andrew Youngmant a Sandy's Club 3 című művével. A felsoroltak közül végül Vanessa Hill, Sarah James és Marsha Lord is kapott díjat. Ráadásul ugyanazért. A legjobb európai szexjelenetért. Vanessa Hill másik díja szintén közösségi munkát dícséri, hiszen a legjobb gruppenszex jelenetnek volt részese, ahogy Judith Fox is.

A győztesek rövidített listája (a teljes névsor itt)

Legjobb film: Layout

Legjobb színész (film): Tom Byron (Layout)

Legjobb színész (videó): Brad Armstrong (Coming Home)

Legjobb európai színész: David Perry

Legjobb színésznő (film): Penny Flame (Layout)

Legjobb színésznő (videó): Eva Angelina (Upload)

Legjobb európai színésznő: Monica Mattos

Legjobb rendező: Paul Thomas (Layout)

Legjobb európai rendező: Alessandro Del Mar (Dangerous Sex)

Az év felfedezettje: Bree Olson

Legjobb forgatókönyv (film): Phil Noir (Layout)

Legjobb forgatókönyv (videó): Alvin Edwards és Eli Cross (Upload)

Legjobb anál jelenet (film): Chelsie Rae és Tyler Knight

Legjobb anál jelenet (videó): Bree Olson és Brandon Iron

Legjobb orál jelenet (film): Kylie Ireland

Legjobb orál jelenet (videó): Sasha Grey

Legjobb gruppen jelenet (videó):Annette Schwartz, Sintia Stone, Judith Fox, Vanessa Hill & Rocco Siffredi

Legjobb európai szexjelenet: Gianna, Vanessa Hill, Sarah James, Marsha Lord, Poppy Morgan, Kelly Stafford, Jazz Duro, Omar Galanti, Kid Jamaica és Joachim Kessef (Furious Fuckers Final Race)