"Olyan mint nekem a Beatlestől a Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band lemeze. Az elején megőrültem érte, és naponta többször is hallgattam, és most is nagyra tartom, csak kurvára meguntam. És ezért idegesít is. Monique-nak a fasz lehet a beatles" – írta meg véleményét az egyik pornórajongó kollégánk.

Van olyan pornórajongó, aki szerint Monique Covet-nek mindig olyan a feje, amin látszik, hogy igazából utál dugni. És van olyan pornórajongó, aki ennek az ellenkezőjét vallja: a pornószínésznőnek olyan a feje, mint aki a nap 24 órájában arra vár, hogy megdugják. Ez az ambivalencia Monique Covet egész munkásságára jellemző, hol nagyon, hol kevéssé szereti azt, amit csinál. Szó nélkül elmenni mellette nem lehet.

Monique Covet 1976-ban született Budapesten Visi Mónika néven. 19 éves korától kezdett el pornózni, állítólag egy véletlennek köszönhető az egész. Párizsba utazott egy modell castingra, ahol találkozott a pornóproducerrel, Pierre Woodmannel, aki felajánlotta, hogy sztárt csinál belőle. Első jelenetét egy hajón forgatta 1995-ben, és annyira jól sikerült, hogy egészen le is szerződött Private Media céggel, majd a német Helen Duval producerrel dolgozott együtt évekig – Monique Covet akkoriban Németországban élt.

2001-ig aktívan pornózott, főleg a fétisfilmjeivel vált híressé a tengerentúlon: nővérkés, bőrös, dominás filmjeit imádják ma is. Előfordul, hogy még forgat egy-egy filmet, de a nagy visszatérés még várat magára. A pornószínésznő többek közt Monique Spermalover, Mona Mangusta és Monica Vinci neveken is forgatott. A magánéletében állandó sorscsapások érték, próbálkozott nővel, férfival, de mindig csalódott. Kétszer szenvedett autóbalesetet, leesett a lóról, meghalt a húga, apjával éveken át rossz volt a kapcsolata. Anorexiája miatt kórházban is kezelték. Összeomlott és depressziós lett, ráadásul valaki a halálhírét is keltette, azonban sikerült ebből mára kimásznia él és virul.

A Facebook-oldalán nyomon követhető az élete: volt már, hogy kirúgták, mert elaludt, hogy februárban swingerbuliban volt, napozott Dubajban, hogy épp Rómában él.