A Glamour magazin brit kiadásában közöltek egy listát néhány híresség fellépési díjáról. Az összeállítás alapján a legdrágább Beyoncé Knowles, aki egy szilveszteri hakniért St Bartson kétmillió dollárt (közel négyszázmillió forint) kapott. De elég jó óradíjjal dolgozik a lista alapján Christina Aguilera is, aki egy tavaliy egyórás hakniért San Diegóban egymillió dollárt (kb. 200 millió forint) kapott, ami percenként több mint 16000 dolláros (3 millió forint) díj. A milliós kategóriában van még Mariah Carey és Beyoncé férje, Jay-Z is.

A közelmúltban az észak-afrikai válság miatt kerültek szóba különféle előadók fellépési díjai, mert sokan felléptek a líbiai diktatornak, de most, hogy látták, lassan bedől az uralkodó, úgy döntöttek, jótékony célokra fordítják az így szerzett pénzeket.

Nelly Furtado, Usher, Mariah Carey és a már említett Beyoncé Knowles is fellépett Kadhafinak. A gázsi általában egymillió dollár volt.

A Glamour listája szerint a kifejezetten drága előadók között van még Cher, aki másfél millió dollárt simán elkér, valamint 50Cent, aki általában hatszászezer dollár alatt nem megy sehova.

A százezer dolláros, kb. húszmillió forintos tartományban olyanok vannak, mint Simon Cowell, Selena Gomez. És persze nem szabad megfeledkezni a Kardashianokról sem, akik szintén nagyjából ennyiért hajlandóak megmozdulni.

A legjobb viszont talán a plasztikafüggő Heidi Montag, aki a saját testvére születésnapi bulijára nem volt hajlandó elmenni, csak pénzért. A testvére persze nem akart neki fizetni, úgyhogy nem is volt ott. Aztán pár nappal később Montag tízezer dollár kapott, hogy egy medence mellett pózoljon. Valószínűleg nagy szüksége van a pénzre, hiszen tavaly novemberben csődöt jelentett. Úgy látszik, mégsem megy olyan jól ez a tíz plasztikai műtéttel a minél több címlapért biznisz.

A teljes listát erre találja.

A hazai előadók általában nem szokták nyilvánosságra hozni, mennyiért lépnek fel, de azt például lehet tudni, hogy Rúzsa Magdi általában egymillió alatt nem zenél. Oláh Ibolya félmillió körüli összeget szokott elkérni. A tehetségkutatók utolsó szériáinak versenyzőiért is nagyjából ilyen összegeket kérnek, körülbelül 150-200 ezer forintot félóra playback műsorért. Ebben az árkategóriában tanyáznak még az olyan népszerű fiatal előadók, mint SP vagy Fluor.