Én egy olyan családból származom, ahol a felmenők között a feleségek következetesebben idősebbek valamennyivel a férjeknél. A hagyományos felállás szerint a férjnek "kell" egy-két évvel öregebbnek lennie, de tizenéves kor után talán már nem számít olyan sokat, hogy a lányok az érettségben valamivel a fiúknál előrébb szoktak járni. Persze a hírességek világában minden extremitásra találhatunk példát, így idősebb nővel randizó, mit randizó, házasodó pasikra is.

A 10 évnél kisebb korkülönbséget áthidaló párokat szóra se méltatjuk, kezdjük inkább a most már hivatalosan felbomlott Richie-házaspárnál. (Madonna egyébként első férjénél, Sean Pennél is idősebb, igaz csak 2 évvel - ők a mi családunkban fel se tűntek volna.) Mariah Carey ezzel szemben fiatalabb volt első férjénél, Tommy Mottolánál, kemény 21 évvel. Ehhez képest a csodatorkú énekesnő most Nick Cannon rapper- és színészpalántával kompenzál, akinél viszont 12 évvel idősebb. Na de ez még mind semmi...

Susan Sarandon 1946., férje, Tim Robbins pedig 1958. októberében született. Ez nekem szintén 12 év korkülönbségre jön ki. Bő három esztendőt ver rájuk a Kutcher házaspár, Demi Moore ugyanis 15 évvel idősebb Ashtonnál. És valahol itt érzem azt a határt, ahol kis jóindulattal még simán komolyan lehet venni a dolgot.

A bal oldali képen a színésznőlegenda, Joan Collins látható férjével. Az úr Percy Gibson, szintén színész. Köztük a korkülönbség 32 év. Amikor az 1933-as születésű dívát a korkülönbségről kérdezték, a legenda szerint ennyit válaszolt: "If he dies, he dies", azaz kb. "Ha meghal szegény férjem, hát meghal". Kellhetett egy adag humorérzék Gina Lollobrigida legutolsó hosszútávú kapcsolatához is. Az egykori szexbomba 1986. óta "járt" egy spanyol mágnással, aki a Javier Rigau y Rafols névre hallgat. Már az esküvőt tervezgették, amikor 2006. végén végül mégis szétváltak útjaik, és Lollo mégse lett menyasszony 79 éves korára. Vőlegénye 34 évvel volt fiatalabb nála.