Szakemberek szerint Guy Ritchie akár 150 milliót is szakíthatna, de a rendező nem tart igény neje vagyonának felére. A közös vagyon ráeső része is 75 millió fontra rúg, ami 26 milliárd forintot jelent. Bár a házaspár sok vita ellenére úgy tervezi, hogy csendben, botrányok nélkül válik el, Madonna azokat az ügyvédeket bérelte fel, akik Sir Paul McCartney-nak is segítettek megszabadulni Heather Mills-től. És újra feltűnt a színen az énekesnő állítólagos szeretője, Alex Rodriguez, akivel a hírességet rajta is kapták a napokban. Ebédeltek.

Madonna és férje, Guy Ritchie szerdán hivatalosan is bejelentették, hogy ezúttal valóban szakítottak és karácsonyig mindenképpen szeretnének elválni. Az énekesnő már Sticky and Sweet turnéja New York-i állomásán is jelezte, hogy a koncertkörút végeztével, vagyis decemberben már elvált asszony lesz.„A királynő huszonkilenc lépésben kiüti majd a királyt” – jelentette be az énekesnő, akinek akkor még huszonkilenc fellépése volt hátra decemberig. A Daily Mail szerint Madonna közvetett módon már több hónapja jelezte férjének, hogy kapcsolatuk a végét járja, például amikor a tulajdonában lévő művészeti alkotások egy részét londoni otthonukból New Yorkba költöztette.

Pénzügyek

Madonna állítólag már fel is ajánlotta férjének vidéki otthonukat, ami körülbelül 12 millió fontot, azaz 4 milliárd forintot ér, és ezt még megfejelte plusz 15 millióval.

Madonna érdekeit az a Fiona Shackleton és Nicolas Mostyn képviseli majd, akik Sir Paul McCartney erősen hektikus válásához is asszisztáltak, de a brit rendező barátai szerint ez a válóper botrányoktól mentesen zajlik majd. Ezt részben Madonna szóvivője, Liz Rosenberg is megerősítette, ugyanis állítása szerint a pár a bíróság közreműködése nélkül szeretne megegyezni a részletekről – írja a Guardian.

Rekord lelépési díjak az angol celebiparban

A szakemberek szerint Guy Ritchie akár 75 millió fontot (közel 25.5 millárd forintot) is kaphat a válóper után, ami igazi rekordnak számít Nagy-Britanniában. Heather Mills volt az eddigi legrámenősebb, akinek 24,3 millióval (kb. 8 milliárd forinttal) kellett beérnie Paul McCartneytől. Esélyes versenyző lehet még az épp ifjú pincérnőjével élő Rolling Stones-gitáros, Ron Wood válófélben lévő neje, ő a közös cégekből befolyó vagyonból legalább 50 millió fontos lelépési díjra számíthat. Az eddigi rekordot azonban nem celebritás tartja: John Charman biztosítási mogul felesége 2006-ban 48 milliót (16,3 milliárd forint) söpört be lelépési díjként.

A pár az együtt töltött évek alatt összesen 80 millió fontra (közel 27 millárd forintra) tett szert, melynek felére közösen szerzett vagyon címén Guy Ritchie igényt tarthatna. Sőt, az ügyvédei indítványozhatják azt is, hogy neje a válás után jelenlegi ingatlanjaikkal azonos árú lakásokat biztosítson neki Londonban, New Yorkban és Los Angelesben, hiszen csak így tudja tartani a kapcsolatot gyermekeivel. Ez körülbelül plusz 35 millió fontot (12 milliárd forintot ) jelent. Ez az összeg még tovább is nőhet, ha Ritchie is úgy véli, hogy karrierje megsínylette a felesége oldalán töltött időt; gondoljunk csak az olyan félresikerült közös projektekre, mint például a Swept Away, vagy arra a botrányra, ami David Banda adoptálását övezte. Egyes források szerint egyébként a rendező egyetlen pennyre sem tart igényt neje 300 millió fontos vagyonából, pedig házassági szerződés hiányában ennek a felét, vagyis 150 millió fontot - közel 51 milliárd forintot - is bezsebelhetne.

Mi lesz a gyerekekkel?

A vagyonmegosztás mellett óriási problémát jelenthet a gyermekelhelyezés is, hiszen a házaspár a világ két különböző pontján - Ritchie Londonban, Madonna New Yorkban - folytatja majd életét, arról nem is beszélve, hogy a három gyermek közül csak a kis Rocco Guy Ritchie vérszerinti gyermeke. Madonna valószínűleg amellett kardoskodik majd, hogy Lourdes vele maradhasson New Yorkban, hiszen a kislány nagyon jó viszonyt ápol biológiai apjával, az énekesnő korábbi személyi edzőjével, Carlos Leonnal. Leon, aki jelenleg az énekesnő New York-i lakásának felújításai munkálatait felügyeli, a Daily Mail szerint aggódott amiatt, hogy a válás miatt nem lesz felhőtlen a hangulat Lourdes 12. születésnapján kedden. Arról, hogy szeretne-e továbbra is találkozni mostohaapjával, Ritchie-vel, valószínűleg a kislány dönthet majd.

Ami a pár közös kisfiát, Roccót illeti, Guy Ritchie azt szeretné, hogy költözzön vissza vele Nagy-Britanniába, hiszen a kisfiú jóval több időt tölt vele, mint édesanyjával. David Banda, a pár által örökbefogadott afrikai kisfiú sorsa is kérdéses, ugyanis a malawi hatóságok felülvizsgálhatják az adoptálást arra hivatkozva, hogy a kicsi életkörülményei a válás miatt negatív irányban változnak meg, például folyamatosan ingáznia kell majd London és New York között - ami a kisfiú nyomorgó árvaházi előéletét tekintve persze vicces indok lenne. A bíróság természetesen úgy is dönthet, hogy a három gyermeket nem szabad szétszakítani, így Madonna kapja meg őket.

Folyton vitatkoztak

A pár legutóbb pénteken különbözött össze, amikor is Madonna egy ultimátum formájában arra kérte férjét, hogy költözzön vele Londonba. Guy Ritchie azonban nemet mondott arra hivatkozva, hogy nem akar elszakadni családjától csak azért, mert felesége ráunt eddigi imidzsére. Egy bennfentes szerint a pár ezután nem volt hajlandó élőszóban kommunikálni egymással, majd valamivel később mégis összeültek, és megbeszélték, hogy csak a gyerekek miatt maradtak együtt, és nincs kedvük hazugságban élni. Persze nem ez volt az egyetlen válóok, a pár abban sem értett egyet, hogy egy másik afrikai gyermeket is örökbe szeretnének-e fogadni, és Madonnának az is szálka volt a szemében, hogy Ritchie egyre jobban elfordult a zsidó miszticizmustól, ami az ő életében olyan fontos szerepet játszik.

Hárman párban

Amióta Madonna New Yorkba költözött, ismét megindult a spekuláció azzal kapcsolatban, hogy az énekesnőt nem csak barátság fűzi Alex Rodriguez baseball játékoshoz, akivel már nyáron is hírbe hozták. A Us Magazine szerint a két híresség ugyan október másodikán együtt vacsorázott egy étteremben, de - ismerősökre való hivatkozással - úgy tudják, Madonna megfogadta, hogy amíg nem zajlik le a válása, addig amennyire lehet, megpróbálja diszkréten kezelni a kapcsolatukat. Rodrigueznél ilyen probléma már nem áll fenn, az ő válását pár hete már jogerősen is kimondták. „Sokkal közelebb kerültek egymáshoz. Alexnek már nagyon hiányzott, hogy találkozhasson Madonnával. Természetesen megérti, hogy Madonna most nagyon nehéz helyzetben van” – nyilatkozta a lapnak egy bennfentes.

Munkaterápia

Miközben szóvivőjük éppen bejelentette, hogy a házasságuknak vége, Madonna és Guy Ritchie is éppen karrierjét egyengette. A brit rendező az ominózus időpontban a Sherlock Holmes című film pár belső jelenetét forgatta Robert Downey Jr.-ral egy London közelében lévő birtokon - írja a People. Röviddel a hivatalos bejelentés után a lesifotósok már össze is gyűltek a 400 éves Hatfield House előtt a rendezőre várva. A tervek szerint a stáb ezen a héten befejezi a forgatást London környékén, és Anglia más részein folytatják a munkát. Madonna pedig éppen Bostonban lépett fel közel harmincezer rajongó előtt. Az énekesnő csak nagyon finoman utalt arra, hogy házassága zátonyra futott; a Miles Away számot ezúttal a szerény érzelmi intelligenciával rendelkező egyéneknek ajánlotta, és ezúttal hozzátette: „Talán ti is ismertek ilyen embereket. Isten a megmondhatója, az én környezetemben is vannak ilyen személyek.”