Ma tette közkinccsé a Gumicukor azt a kedves hírt, miszerint Mariah Carey, miután megismerkedett (a nála ugye jóval fiatalabb) Nick Canonnal, megfogadták, hogy addig nem élnek szexuális életet, amíg össze nem házasodnak. Hogy ennek oka-e vagy következménye, hogy hat héttel később máris férj és feleség voltak, azt mi innen nem fogjuk tudni megmondani, mindenesetre egy interjú alkalmával Soma is azt mesélte nekem, hogy ő és férje is beiktattak egy ilyen önmegtartóztató periódust az esküvőjük elé, miután sok év együttlét után házasságra léptek.

Emlékezetes, és főleg az azóta történtek fényében megdöbbentő, hogy Britney 1999-ben azzal a hírrel robbant be a köztudatba, hogy ő szűz szeretne maradni az esküvőjéig. Róla sok minden jut eszünkbe csaknem egy évtized elteltével, csak a szűziesség nem, mindenesetre rajta kívül azóta meglepően sokan tartották magukat a szexuális absztinenciához randizgatás előtt és alatt a hírességek közül. Valamiért mindegyikük Amerikai, viszont van köztük futball-sztártól keményvonalas rockereken keresztül fiúcsapatig sokféle szerzet. Szerintem nézzük meg őket közelebbről.

A fenti képen balról Miley Cyrus látható, a fájdogálós szívű Billy-Ray Cyrus leánya, aki jelenleg az USA legtöbbet kereső húszon aluli sztárja. Róla egy bő éve terjedt el először, hogy terhes, amire az énekespalánta azt nyilatkozta, hogy nemhogy nem vár babát, nem is hisz a házasságkötés előtti szexben. Ugyanilyen állásponton levő kollegái az alábbi képen láthatók.

A három fiatalember a Jonas Brothers nevű fiúcsapatot alkotja, akiket érint a téma, azok biztos tudják, hogy ez mit jelent. Ők vallási meggyőződésükre hivatkozva utasítják el a házasságon kívüli szexet, aminek eredményeként az MTV-díjkiosztón egy brit humorista (Russell Brand) ki is cikizte őket, de az együttes tagjai ennek ellenére büszkén viselik bal kezük gyűrűsujján a tisztasági fogadalomra emlékeztető fogadalmi gyűrűt (amit az ezoterikusokhoz némiképp hasonlóan szintén nyilván maguknak húztak fel). A kép jobb oldalán pedig Jordin Sparks integet, aki tavaly nyerte meg a Megasztár USA-beli megfelelőjét, és némi sikert már Európában is magáénak tudhat. "Nem szeretnék darabokat adogatni a lelkemből mindenféle pasiknak" - mondja ő, - "hanem teljes valómat szeretném odaadni egyetlen férfinak, egyetlen éjszakán, az az éjszaka pedig a nászéjszakám legyen".

És ne feledkezzünk meg az aranylabdás Kakáról sem. Ő szintén keresztény hitére támaszkodva állt ellen a kísértésnek esküvője napjáig, és azóta is azt mondja, hogy "megérte várni".

És hogy a tinipop-előadók világától, de a vallástól is kicsit eltávolodjunk, említést érdemel az évtizedek óta virágzó straight edge mozgalom is. Azok a rockerek, akik ebbe a körbe tartoznak, nemhogy elutasítják a promiszkuitást, de az alkoholt, a drogot és még a cigarettát is megvetik. Celeb straight edge rockerről nem igazán tudok, de hátha az olvasók közül hallott már valaki egyről...