Tegnap kezdtük el sorolni azokat a fájdalmasan hétköznapi problémákat, amik annyi kapcsolatot meg tudnak rontani. A téma annyira gazdag, hogy távolról sem gondoljuk, hogy ezzel a hat ponttal most mindent elmondtunk. Maradt még bőven az olvasóknak is. Várjuk a kommenteket: mi az az apróság, amivel te szoktál kedvesed agyára menni? Vagy mi az, amivel téged lehet minden áldott alkalommal kihozni a sodrodból? És persze jöhetnek a tippek és tanácsok is arra nézvést, hogyan kerülhetjük el a folytonos veszekedést.

4. DVD: szinkron vagy felirat?

"Szerencsére" a magyar tévéadás még mindig nem tudja azt, ami külföldön évtizedek óta megszokott: hogy a filmet a szinkronizált verzión kívül eredeti nyelven is lehessen nézni. Így nálunk a probléma csak DVD-nézéskor merül fel. Akit idegesít, hogy olvasni kell, ne álljon össze olyannal, aki meg azt nem tudja értékelni, ha egy Oscar-díjas alakítást egy gyorstalpaló szinkroniskola frissen végzett diákja tolmácsol egy 2-3 nap alatt összecsapott fordítás alapján. Vagy ha igen, nem lesznek nagy otthoni közös filmnézések!

5. Légkondi: be vagy ki?

Lakásban, irodában is gyakran csattan fel a vita ebben a témában, de szerelmespároknak közösen általában autóban ülve kell először megegyezésre jutniuk a témában. Sok férfinak úgy tűnik, valamiért a nők akkor sem hajlandóak rendesen felöltözni, ha tudják magukról, hogy fázósak, miközben rengeteg nő képtelen elhessegetni magától a gondolatot, hogy partnere szíve mélyén bizonyára gyűlöli őt, ezért próbálja kockára fagyatni a kellemes atmoszférájú június kellős közepén.

6. Dohányzás: tilos vagy nem tilos?

Szinte a valláskülönbséghez hasonlóan problémás lehet, ha egy dohányos és egy nemdohányzó fél költözik össze. Bizony, dúlnia kell ahhoz a szerelemnek, hogy egy füstmentes környezethez szokott egyén szemrebbenés nélkül tűrje, hogy lakását kocsmaszagúra pöfékeljék tele. De nem kisebb áldozathozatal az sem, ha a dohányzó fél belenyugszik, hogy már soha az életben nem szívhat el egy cigit vacsora után az asztalnál hátradőlve. Középút nincs, valakinek engednie kell. De vajon ki lesz az?