Éppen a hátralevő másfél hónap téli szürkeség kilátástalanságán merengtünk tegnap egy családi összejövetelen, amikor a társaság egyik fiatal hölgytagja arra hivatkozva próbálta feldobni a hangultatot, hogy a február mégse rossz, mert legalább síelni el lehet menni, azt pedig alig várja. Meg is néztük a naptárban, pontosan négy hét van még hátra az indulásig.

Az illető pár hónapja jött össze valakivel, így kézenfekvő volt a kérdés az egyik nagynénitől: "A barátodat is viszed?" - "Dehogy viszem!" - válaszolta erre a kis hölgy, és elkezdte vázolni a komplex munkahelyi és pénzügyi viszonyokat, amiknek következtében ez a helyzet kialakult. De a nagynéni félbeszakította: "Dehát akkor nem lesztek együtt Valentin-napon!" Az unokahúg erre szemlátomást nem is gondolt addig, de az is nyilvánvaló volt, hogy egy ösztönös vállrándítással rögtön túl is tette magát a problémakörön. Randiznak majd síelés előtt meg után, mi van abban, karácsonykor se voltak együtt.

Pontosan mához négy hétre lesz Valentin-nap, idén ráadásul még szombatra is esik. Meg szeretnénk tudni, hogy olvasóink is ennyire számon tartják-e ezt a hozzánk viszonylag frissen érkezett ünnepet, mint a fenti nagynéni. Esetleg félvállról veszik, mint a síelős hölgy? Sokan vannak, akiket kifejezetten idegesít már maga a Valentin szó is, az ő kedvükért hajlandóak lehetünk esetleg azt is megígérni, hogy többet nem is foglalkozunk február 14-ével. De előbb tessenek szavazni: ki hogy áll hozzá a Bálint-napi randikényszerhez?

"Valentin, mi?" - írta képszerkesztőnk, amikor fülébe jutott, hogy itt a randiblogon már ez a téma. Ezt a linket küldte mellé. Valami azt súgja, ő sem tartozik a lelkes valentinozók közé.