A geekek azok a kockafejű számítógépguruk, akikre rendes magyar szó ugyan nincsen, de ha valaki az alábbi képre vet egy gyors pillantást, az máris fogja tudni, kikről beszélünk. A geekek egyik első számú tulajdonsága, hogy csak egymás között képesek értelmes kommunikációra, és a társasági életük, ha egyáltalán beszélhetünk ilyesmiről, kizárólag csúfos kudarcok sorozata.

Pontosan ebből következik (vagy következne), hogy egy geek sosem randizik, de ez valószínűleg mégsincs így, hiszen egyre többen találják őket kifejezetten szexinek. Erről tanúskodik például a geeksaresexy.net című oldal, ahol még arra is adnak 12 pontot, hogy miért is olyan veszélyesek ők a normális férfiak csajaira. A pontok között olyanokat sorolnak fel, hogy jobban keresnek, megbízhatóbbak, odafigyelnek és belül egy szerethető gyermek lakik bennük. Itt a Velveten is volt egy remek cikkünk a témában jó régen, ahol olyan előnyöket soroltak fel a kolleginák, mint pl. hogy nem hív ugyan fel telefonon, de chaten mindig ott van, vagy le tudja tölteni az összes Madonna-lemezt.

Ezek mellett a pontok mellett azonban valószínűleg a tévés sitcomok roppant népszerűvé vált ál-geekjei is hozzájárulhattak ahhoz, hogy a nagyközönség kissé megenyhült a kockafejűek irányában. Talán itthon kevésbé ismert, de fontos tényező lehetett a folyamatban az Office Gareth-jét alakító Mackenzie Crook, vagy méginkább Moss (azaz Richard Ayoade) az IT Crowdból, aki bizonyos jelenetekben tényleg már-már szexi. De érdekelne most már minket az is, hogy önöknek mi a tapasztalata. Tényleg tudnak izgatóak lenni ezek a geekek? És akár tudnak, akár nem, szoktak vajon randizni?