Általánosságban volt már arról szó nálunk, hogy milyen módszerrel csalnak az internetes társkeresők élősködői. Most mutatunk egy konkrét példát is, ami ráadásul egyben rekord is valószínűleg, már ami az összegszerűséget illeti. A rászedett hölgy ugyanis 10 millió forintnak megfelelő összeget küldött el virtuális szerelmének, akiről kiderült, hogy csaló.

Amint azt a Yahoo News hírül adta, a magányos ausztrál hölgy egy Benson Lawson nevű, Lagosban élő brit mérnökkel ismerkedett meg a neten, akinek felesége és gyermeke egy autóbalesetben elhunyt - a nő legalábbis így tudta. Az igazság azonban az volt, hogy a kapcsolat túlsó végéről egy háromgyermekes nigériai fiatalember válaszolgatott neki, aki hamarosan elő is állt a szokásos sztorival, ami szerint gyógykezeléshez és majd az Ausztráliába látogatáshoz pénzre van szüksége. A hölgy igen bőkezűen utalt: 47 ezer dollárral próbálta segíteni szíve nemlétező választottját.

A férfi a pénzből azonnal vett két telket és egy Hondát, de hogy hogyan bukott le, arról sajnos nem szól a fáma. Mindenesetre a leleplezést követően ezeket azonnal el kellett adnia, valamit 10 ezer dollárt egy összegben kellett visszafizetnie az ausztrál hölgynek, míg a hátralevő összeget részletekben törleszti majd a csaló.