Mániákusan gyűjtjük az egy bizonyos társadalmi csoportra (pl. özvegyekre, halálos betegekre, hűtlenekre) szakosodott furcsa társkereső oldalakat. Megint találtunk egy roppant kedveset, ami egy újabb dologra hívja fel a figyelmet, ami egy kapcsolatban tényleg nem mindegy. A Planet Earth Singles nevű oldalon a környezettudatosan élők kereshetnek maguknak hasonlóan szennyezésellenes társat.

Van egy ismerősöm, aki szerint jófejség télen is 25 fokra fűteni a lakást, mert ő azt szereti, ha bermudában lehet otthon, miért ne durrantana be, ha ki tudja fizetni a gázszámlát? Az illetőnek a párja mindig csak megadóan mosolyog, amikor kedvese társaságban azzal hozakodik elő, hogy ő az autón kívül más közlekedési eszköz használatát még elképzelni sem tudja, és hogy szerinte a szelektív szemétgyűjtésnek mennyire nincs semmi értelme. Nyilván egy ilyen embert fölösleges akár egy percre is összeereszteni azzal, aki egyszerre csak egy darab (takarékos) égőt kapcsol fel a lakásban és biciklivel jár dolgozni.

Ez, a Planet Earth Singlesről hírt adó cikk azon humorizál, hogy az ide regisztráló férfiak a csajoknak nem a lábára, hanem az ökológiai lábnyomára izgulnak rá, de ennek ellenére el kell ismerni, hogy van a dologban valami. Ismerek én sok éve boldog SZDSZ-MIÉP felállású párt, vallásos-ateista házasság is roppant sok van, de olyan kapcsolatról még nem hallottam, ahol az egyik fél harcos környezetvédő lenne, miközben a másik magasról tesz a takarékosságra meg az újrahasznosításra. Persze ettől még lehet, hogy léteznek ilyenek, majd a kommentekből megtudjuk. Valóban ilyen fontos egy kapcsolatban a környezetvédelem?