Teljesen mást kerestem, amikor egyszer csak ezt nyomta az arcomba a google: women's infidelity.com. Hogy ebből most arra kell-e következtetnem, hogy a mindentudó kereső már most előre látja, hogy nemsokára én is hűtlen feleség leszek, azt nem tudom, mindenesetre, bár nem szokásom, rákattintottam a linkre. És pénisznagyobbító helyett Michelle Langley pszichológussal találtam szembe magam, aki azt állítja, hosszú évek munkájának eredményeképpen rájött, miért lesznek hűtlenek a nők.

Szerinte egy tipikus kapcsolatban a nő a következő fázisokon megy keresztül: kicsikarja a férfitól, hogy elkötelezze magát, aztán (a nő) elveszti az érdeklődését a szex iránt, elkezd máshoz vonzódni, megcsalja a férjét, majd hosszú ideig vívódik a két pasi között, mire végre dönt. A hagyományos felfogás szerint a nők a monogámia-mániások és a férjek lépnek könnyebben félre, de a szerző ennek éppen az ellenkezőjét állítja: a válások 70-75%-át kezdeményezi a feleség.

A probléma okozója eszerint az érvelés szerint az, hogy a társadalom nemhogy nem fogadja el, tudomást sem vesz róla, hogy a nőkben is van szexuális kalandvágy. Sok férj azt gondolja, feleségének teljesen elment már a kedve a szextől, ezért feláldozza önmagát és egyre inkább visszavesz a kapcsolat testi részéből. Közben azonban a feleségnek éppen, hogy inkább a nemi élet felpezsdítésére lenne szüksége. A nők ilyenkor ha találnak egy új partnert, könnyen kezdenek vele új kapcsolatot, hiszen úgy érzik, férjüktől roppant távol kerültek. A nők ezután házastársuk és szeretőjük között akár évekig is őrlődhetnek, önmagukat és környezetüket kínozva, mert nem merik vagy nem akarják házasságukat felrúgni.