A wiw, a facebook és a többi közösségi site sikere arról árulkodik, hogy az emberek imádnak önmagukról fotót közzétenni a neten. Valamiért (biztos, mert ronda vagyok, muhaha) én viszont mindig is utáltam feltenni a fényképemet a webre a nevemmel együtt. Ezért aztán meglehetősen rövid online társkeresős karrierem is azzal indult évekkel ezelőtt, hogy szerintem zseniálisan szellemesen, húsbavágóan őszintén, de mégis józanul és pozitívan kitöltött profilomhoz nem mellékeltem képet.

Az innentől kezdve eltelt pár hetet természetesen effektíve nulla forgalommal zártam, így aztán beadtam végül a derekam, és kiraktam egy fotót, persze olyat, amin effektíve nem látszott semmi. Mégis rögtönmocorogni kezdett a dolog, de aztán az élet szerencsére úgy alakult, hogy nemsokára boldogan semmisíthettem meg kihasználatlan profilomat. Mindenesetre - tudtommal - a fényképem és a nevem továbbra sem szerepel sehol egymás mellett a neten, és ha ezzel még van így valaki az olvasók között, ne csüggedjen, mert most megmondjuk, hogyan lehet fotó nélkül interneten társat keresni. Mert lehet, csak kicsit tovább tart.

A geeksdreamgirl.com-on találtam egy remek és ráadásul éppen 5 pontból álló összeállítást arról, hogy hogyan keressenek társat a weben azok, akik bármilyen oknál fogva nem hajlandók feltenni képet magukról. A fotó nélkül próbálkozók közül a lányok valószínűleg kis hátrányban vannak, mert a fiúknál sokkal erősebben hatnak a vizuális ingerek, ezért a náluk talán nehezebb fénykép bevetése nélkül bármit is elérni. Az 5 tipp közül mindenesetre az első rögtön az, amivel én is próbálkoztam anno: ha nincs fotó, akkor a profil szövegének valami lehengerlően jónak és egyedinek kell lennie. Ha már a vizuális inger nincs ott, akkor próbáljunk minél erősebben hatni az egyéb területeken.

Másodsorban a lehető legelső alkalommal muszáj a potenciális partnerek tudomására hozni, hogy e-mailben azért készek vagyunk küldeni fényképet, még ha a nyilvános megjelenéstől húzódozunk is. Harmadrészt azt viszont nem kell a partner tudomására hozni, hogy miért nem képesítettük társkereső profilunkat. Nem kell a mentegetőzés, mert mindenképpen hülyén fog hangozni (lásd: az én első két bekezedésem is milyen hülyén hangzik a témában).

Negyedszer: szavakban azért muszáj leírni, hogy nagyjából mire számíthat majd az illető, ha egyszer meglát bennünket. Az ötödik tanács pedig, hogy aki nem meri/akarja feltenni a képét egy társkeresőre, az legyen kezdeményező. Akkor is, ha lány. Mert azt aztán hiába várja bárki is, hogy gyanúsan fényképtelen hirdetésére tódulni fognak az érdeklődők, és ezt a tanácsot magam is csak megerősíteni tudom. Sőt, azzal a hatodikkal egészítem ki, hogy nehogy azt higgyük, hogy ha van fotó, akkor már mindenképpen fellélegezhetünk. Mint egy korábbi randirémálom-sztori is bizonyítja, így is érhetnek bennünket kellemetlen meglepetések.