Arra kereste a választ a brit Brainjuicer kutatócég, hogy mi mennyire teszi boldoggá az embereket így a válság kellős közepén. Az ezer megkérdezettnek azt is értékelnie kellett, mennyire tenné őt boldoggá egy nagy összegű lottónyeremény, és így a számokat arányosítva kiszámolták, hogy bizonyos örömforrások hány fontos pénznyereménynek felelnek meg. Mint "kiderült", az embereknek egészségük a legfontosabb. Ennek értékét a kutatás 180 ezer font körüli összegre taksálta, ami nagyjából 57 millió forintnak felel meg.

A legértékesebb dolgok listáján a két következő helyezett a szerelemmel kapcsolatos. A második legnagyobb öröm a britek szerint, ha valaki azt mondja, nekünk, hogy "szeretlek". A kutatásra adott válaszokból azt szűrték le, hogy ezt egyszer hallani olyan jó, mint 163 ezer fontot, azaz kb. 52 millió forintot kapni. Tekintettel arra, hogy a férfiak ezt milyen gyakran mondják, bizonyos nők igencsak gazdagnak érezhetik magukat.

A harmadik helyen futott be a stabil szerelmi kapcsolat, ami a kutatás eredményei szerint 154.849 fontot, azaz 49 millió forintot ér meg egy átlagos britnek. Ehhez képest Robert Redford filmbéli tisztességtelen ajánlata igencsak bőkezű volt, hiszen ő egymillió dollárt ajánlott, ráadásul csak egyetlen éjszakáért Demi Moore-ral. Bár a kutatási eredményekről beszámoló cikk azt állítja, hogy a kutatók végkövetkeztetése szerint az emberek a válság idején sokkal többre tartják az "igazi" értékeket a pénznél, a számszerűsített adatokból mintha mégsem ez következne. Vagy mégis csak ötvenmillió forintot ér egy stabil kapcsolat?