És folytatódjon kedvenc rovatom a gótikus stílust követőknek, illetve a vámpíroknak szentelt társkereső oldalakkal. Igen, élnek közöttünk vámpírok is. Igaz, nem úgy, mint a tiniálmok kiszolgálójában, az Alkonyatban vagy a jóval vadabbnak indult, aztán enyhén ellaposodó Inni és élni hagyniban: a vamppersonals.com című oldal (promófotójukat lásd alább) gyakorló vérszívók helyett valószínűleg inkább azokat szólítja meg, akik lelkesen követik (azaz lelketlenül, nyilván) a jó ideje dúló vámpírtrendet.

A gótikus stílus követői elvileg naphosszat csak lehangoló zenét hallgatnak, és ülnek a sötét szobában komor arcukat fehérrel púderezve. Hogy azért a gyakorlat sok esetben nem egészen az, amit a nemgótikus többség elképzel, azt a gothscene.com társkereső oldal és a rengeteg többi hasonló site léte is bizonyítja. A fent említett púderezéshez ugyanis csak egy szoba, egy zenelejátszó és egy sminkkészlet kell, társ kevésbé. Mégis létezik a gótikus társkeresés, több specializált oldallal az interneten.

A gothicmatch.com társkeresési tippjeit olvasva úgy tűnik, hogy az általános randizós site-októl nem sokban különböznek az ilyen specializált oldalak. Egészen meglepő módon a gothicmatch.com-on a GYIK válaszai között például az a tanács olvasható a társkeresésbe kezdő gótok és vámpírok számára, hogy "a legtöbben jól reagálnak a humorra. Először legyél könnyed. Mutasd meg, milyen jópofa ember (fun person) vagy." A további tanácsok szerint minél többször kell bejelentkezni, minél több fotót kell feltölteni, és mindemellett elővigyázatosnak, pozitívnak, őszintének és türelmesnek kell lenni.