Akinek már a (nagy-, illetve mostoha-)szülő és gyerek közötti romantikát taglaló posztunk nem jött be, annak ez a mai sem fog különösebben tetszeni. Megint a családon belüli, a szokásosnál intimebb kapcsolatokra mondunk 5 példát, de most testvérek, illetve unokatestvérek között.

1. Jerry Lee Lewis és Myra Gale Brown - A rock'n'roll hőskorának sztárja rengetegszer házasodott életében, így a nagy számok törvénye alapján nagyobb a valószínűsége, hogy a szórásba egy rokon is beleesik. Így is lett. Második feleségétől hivatalosan még el sem vált, amikor Jerry Lee Lewis egy unokatestvérét - igaz, harmadfokút - az oltár elé vezette. A távoli rokoni kapcsolatnál még megdöbbentőbb, hogy Myra Gale Brown ekkor még csak 13 éves volt.

2. Erzsébet királynő és Fülöp herceg - A hűségi rekorder pár a királyi családokra régebben sokkal inkább jellemző rokonházasodós távolról sem csúcstartó. Ugyan ők is harmadfokú unokatestvérek, de a történelemben rengeteg példát találunk ennél szorosabb rokoni kapcsolatra házasságon belül. II. Fülöp spanyol király például maga is elsőfokú unokatestvérek gyermeke volt, harmadik felesége azonban saját unokahúga volt, akitől végülis a trónját öröklő III. Fülöp született.

3. Angelina Jolie és James Haven - 2000-ben Angelina Jolie testvére, James Haven társaságában ment el az Oscar-gálára. Ebben az évben ő nyerte a legjobb női mellékszereplőnek járó díjat, és köszönőbeszédében nem is fogta vissza magát. "Annyira odavagyok most a tesómért!", kiáltott fel. Nem sokkal később olyan fotók jelentek meg a sajtóban, amelyeken Angelina szájon csókolja Jamest. Ez persze önmagában egy vérfertőző kapcsolathoz nem elég - de az arról szóló pletykák beindulásához bőven.

4. Kristina and Karissa Shannon - 19 éves ikertestvérek ők, akiket a 83 éves Playboy-guru, Hugh Hefner invitált be a Playboy-villába. Együtt. Ez a pillanat látható a fenti galérianyitó fotón. Hogy itt nem szerelem volt a motiváció, legalábbis a lányok részéről nem, az világos. De ettől még nem biztos, hogy a világ legtermészetesebb dolga egy ikerpárnak együtt belevetni magát ebbe a közegbe.

5. Taleon és Keyontyli Goffney - Saját archívumunkban is akad példa arra, amit a két Shannon-lány bevállalt. Sőt, még többre is. Amint arról nemrégiben hírt adtunk (hülyehírt méghozzá), a Goffney ikrek közös melegpornóval szerettek volna sztárt csinálni magukból, ha egy betörés utáni lebukás át nem húzza a számításukat. Romantikáról itt persze már rég szó sincs.