Az athletic-dating.com egy olyan randizós oldal, amely már a bemutatkozó oldalon megmondja a frankót. Ugye milyen fárasztó heti soknapi edzéssel, folyamatos diétákkal, odafigyeléssel jó karban tartani a testünket? Ha valaki ennyi energiát fordít arra, hogy sportos külsővel rendelkezzék, miért pocsékolná kemény munkával kiérdemelt szépségét olyanra, aki kövér, petyhüdt vagy izomtalan? Hogy az ilyesféle pazarlás eleve kizárt legyen, a jól kisportoltaknak érdemes az athletic-dating.com-on társat keresni, mert ezt az csak oldalt nekik tartják fenn.

De amint azt sorozatunk is fényesen bizonyítja, távolról sem a fitnesszmániások csoportja az egyetlen, amelyik saját randizós oldallal rendelkezik. Van külön például a parasztoknak is. A framersonly.com ekként határozza meg célcsoportját: "farmerek, ranch-lakók, mezőgazdász-tanulók, minden mezőgazdász, ló- és más állattartók és minden állatbarát, cowboyok, cowgirlök, rodeórajongók és vidékre vágyók". Eszerint az oldal szerint azért lenne kár a vidékieket az aszfaltdzsungel lakóira pazarolni, mert "ezt a városiak úgyse értik". Hogy egy vidéken lakó sportolónak akkor vajon az előbbi vagy inkább az utóbbi oldalon kell-e regisztrálnia, azt nem tudnánk megmondani, de egyelőre nem is baj, mert a helyzet úgyis rögtön tovább bonyolódik.

A mai harmadik oldalunk (nem kell megijedni, kivételesen nem megyünk el ötig) ugyanis foglalkozás szerint válogat. Az url itt is rögtön mindent elárul: a lawdate.com kiszemeltjei a jogászok. Pontosabban az alcím szerint nemcsak ők, hanem azok is, akik velük szeretnének megismerkedni. Nehéz kérdés, hogy - nem a pénz, hanem - a jogászi szakma önmagában hogyan lehet vonzó bárki szemében, legyen az jogász vagy nemjogász. Hogy lehet valakinek az a kritérium a társkereséskor, hogy "minden mindegy, csak a jogot jól ismerje"? A kérdés, úgy tűnik, nemcsak számunkra ilyen nehéz, hanem az internet közönségének nagy része sem tudja rá a választ: az oldalnak egyelőre alig több, mint ezer regisztrált felhasználója van.