Volt már egy hasonló sztorink szülői szigor témában, de az az eset Afganisztánban történt, ez viszont Olaszország északkeleti csücskében, egy párezres kisvárosban, Pordenonéban. Itáliában jelenleg a legtöbb embert foglalkoztató hírek közé tartozik, hogy egy Marokkóból bevándorolt család feje saját kezűleg szúrta agyon legidősebb lányát. Tettének alapvető indoka az volt, hogy a 18 éve Casablanca egy külvárosában született Sanaa Dafani jó ideje egy olasz pasival járt.

De a fiatal lány nem önmagában azzal vívta ki apja haragját, hogy fiatal kora ellenére párkapcsolatot létesített egy férfival. A szerelem azért is vörös posztó volt a hívő muzulmán szülők szemében, mert a férfi olasz létére természetesen keresztény volt, ráadásul jóval idősebb a lánynál, 31 éves. Olaj volt továbbá a tűzre így a ramadán hónapjának vége felé járva, hogy Dafani le is lépett otthonról, szembemenve a szülei által képviselt értékekkel, és összeköltözött a nála 13 évvel idősebb férfival.

Mindez persze csak magyarázza, de nem igazolja az apából kiváltott agressziót, mindenesetre például a mérvadónak számító La Stampa több cikkben is foglalkozik az üggyel (lásd itt és itt). A 45 éves apa a településtől nem messze, egy erdős részen tegnap megállásra kényszerítette a fiatalember autóját, amelyben a lány is benne ült. A lány menekülni próbált, de apja utánaszaladt, és egy konyhakéssel agyonszúrta. Megsebesítette lányának barátját is, aztán elmenekült a helyszínről, de nem sokkal később elfogták. (A fenti fotó természetesen illusztráció, az áldozat képét ide kattintva tekintheti meg.)