A nők piával próbálnak túllenni a félénkségen

2009.09.22. 18:14 Módosítva: 2009.09.22. 18:22

A félénk pasikról szóló posztunk kommentjei között felmerült, hogy a másik nem közeledése által kiváltott stresszt némi alkohollal esetleg oldani lehet. Úgy tűnik, ez a megoldás Nagy-Britanniában nem egy kivételes tipp a legvégsőbb esetre, hanem univerzális szabály, amit szinte mindenki követ. A háromezer megkérdezett brit nő fele azt mondta, jobban szeret becsiccsentve szexelni, míg 6% azt mondta, még egyáltalán nem is próbálta józanul.

A Daily Mail által is hivatkozott tanulmány szerint egy átlagos nőnek 8 férfival volt kapcsolata, akik közül öttel alkoholos befolyás alatt szeretkezett. A miértre alapvetően kétféle válasz érkezik. 73% szerint azért kell inni, hogy az embernek meglegyen az estéhez szükséges önbizalma, míg nagyjából a nők fele vélte úgy, hogy a randizásnak a szextől függetlenül része az, hogy lecsúszik egy-két pohár ital.

Még megdöbbentőbb, hogy nemcsak a szingli nők segítenek rá a jó hangulatra szesszel, ha pasizásra kerül a sor, hanem a kapcsolatban levők is isznak. 75% azt mondta, szeretnek egy-két pohár bort hozzáadni a romantikához, mielőtt ágyba bújnának barátjukkal vagy férjükkel, 14% pedig azt, hogy egyszerűen ki se bírná a szexet állandó partnerével, ha nem lenne benne egy kis alkohol. A kutatók szerint ez utóbbi esetben a tartós kapcsolatban élők jobban teszik, ha megbeszélik, mi okozza az önbizalomhiányt a hölgynél. Már ha egyáltalán az önbizalomhiány az ok...