Három olyan hírből állt össze a mai poszt, amelyeknek semmi közük egymáshoz. A világ különböző sarkaiból érkező tudósítások közül az első arról szól, hogy az olasz nők már megint feldühödtek rakoncátlan miniszterelnökükre. Silvio Berlusconi két hete egy tévéműsorba betelefonálva Rosy Bindi ex-miniszterasszonynak szólt be. "Ön mindig is inkább szép volt, mint intelligens" - köszöntötte az 58 éves hölgyet a vonal túlsó végéről. Bindi jó ideig szóhoz sem jutott, majd a miniszterelnök nőügyeivel próbált visszavágni. Mostanra mindenesetre több, mint százezer aláírás gyűlt össze Berlusconi ellen olyan olasz hölgyektől, akik női mivoltukban azóta is sértve érzik magukat.

Bruneiben szintén háborognak a kedélyek, de ott a hűtlen házastársak, főleg a férjek ellen. Az MTI jelentése szerint Brunei lakosságának zöme úgy véli, hogy a félrelépő férjeket meg kellene korbácsolni büntetésül. A kőolajban gazdag szultánság lakossága alig 400 ezer fő, kétharmaduk iszlám vallású. A hűtlenség büntetéséről készült felmérés szerint a megkérdezettek 76 százaléka veretné meg a félrelépő férjeket, míg a nejeket csak 55 százalék.

Mint tudjuk, közben teljesen máshol tartanak ebben a témában a svédek, már ha ez még ugyanaz a téma. A svéd törvényhozás május elsejével tette lehetővé az azonos neműek házasságát. Az egyház akkor azt mondta, a zsinat hivatott dönteni arról, lehet-e templomi esküvőjük is a melegeknek. A Független Hírügynökség most csütörtökön tudósított arról, hogy a svéd lutheránus egyház végülis engedélyezte, hogy november 1-től azonos nemű párok a templomokban is egybekelhessenek, ha éppen erre van belső igényük. Az egyház 250 fős zsinatának csaknem 70 százaléka támogatta a kezdeményezést.