Egy cikkünk néhány héttel ezelőtt mutatott be egy spermaallergiától szenvedő magyar hölgyet. Most egy amerikai sorstársának története foglalkoztatja a világsajtót: az ő esetében a sztorin annyi csavar van, hogy a betegségre csak a nászéjszakán derült fény. Ennek oka az, hogy a pár korábban mindig óvszert használtak, de úgy döntöttek, ettől a házasélet megkezdésével el lehet tekinteni.

Így a feleség csak közvetlenül az esküvő utáni szeretkezéskor érintkezett először férje spermájával, amit egy heves, fájdalmas roham követett. Természetesen ekkor nem vált rögtön világossá, hogy spermaallergiáról van szó, hanem az ő esetükben is jó ideig eltartott, amíg az orvosok rájöttek, mi a baj.

Sajnos azonban később kiderült, hogy náluk az ilyenkor szokásos gyógymód, az idegen fehérjéhez való lassankénti hozzászoktatás nem használ. A pár esetében ez azért különösen nagy csapás, mert gyereket szeretnének, de az alábbi riport szerint vallási okokból lombikbébit nem szeretnének. Mivel spermaallergia esetében a természetes megtermékenyülés kizárt, a gyermektelen párnak nem marad más, mint az örökbefogadás.