Mindenki tudja, hogy a házasodással kapcsolatos legtöbb rekordot Gábor Zsazsa tartja a celebek közül. De azért nem ő az egyetlen. Összeszedtük azokat a hírességeket, akik a legtöbbször nősültek meg, illetve mentek férjhez, de csak azokat vettük számításba, akiknek minimum öt házastársa volt. Hetet találtunk - nézzük, kik ők.

5 - Billy Bob Thornton. Az amerikai színész, akit Oscarra is jelöltek, de mégis arról a leghíresebb, hogy ő volt Angelina Jolie férje az ezredforduló környékén. Egyiküknek sem ez volt az első házassága, és ugye egyiküknek sem ez volt az utolsó, de Jolie-nak Brad Pitt csak a harmadik, Thorntonnak azonban összesen öt felesége volt. Az elsőtől egy gyereke született, és aztán a negyediktől még kettő. Jelenlegi barátnőjével nincsenek már összeházasodva, de egy kislány ebből a kapcsolatból is született.

5 - Joan Collins. Ő az a brit színésznő, aki a Dinasztia című tévésorozat kapcsán vált világhírűvé a nyolcvanas évek folyamán. Saját élete sem különbözött sokban egy szappanoperától, egyik férj a másikat követte. Volt köztük énekes, színész és üzletember is, és természetesen az utóbbi években egy ifjú dalia. Joan Collins jelenleg egy nála 32 évvel fiatalabb színházi menedzser felesége.

5 - Martin Scorsese. Szintén öt felesége volt a Taxisofőr rendezőjének, aki először 23 éves korában mondta ki a boldogító igent. Az öt közül a leghíresebb feleség a harmadik volt, Isabella Rosselini, akivel 1979-től 1983-ig voltak házasok. Legutoljára 1999-ben állt az oltár elé, és eddigi kapcsolatai közül mindenképpen ez a leghosszabb, hiszen 10 év után sem váltak még el.

6 - Jerry Lee Lewis. A rock and roll ezen úttörőjéről korábban egy hasonló posztban már szóltunk, megemlítve, hogy számos felesége között volt egy, aki unokatestvére volt, és a házasságkötés idején még csak 13 éves. Ennek ellenére 13 évig maradtak együtt. Bár Jerry Lee Lewis hatszor házasodott, csak négyszer vált el, mivel negyedik felesége egy úszómedencébe fulladt bele, ötödik pedig kábítószer-túladagolásba.

7-8 - Liz Taylor. Liz Taylor szakmai tapasztalatába hét férj fért bele, de összesen nyolcszor ment férjhez, mivel ötödik férjétől, Richard Burtontől 1974-ben elvált, de egy év múlva újra összeházasodtak, és útjaik 1976-ban váltak el végleg. Liz Taylor első férje Conrad Hilton volt, Paris nagyapjának testvére, utolsó férje pedig egy nála jóval fiatalabb kőműves. Tőle 1996-ban vált el a színészlegenda, azóta egyedülálló.

8 - Mickey Rooney. A jelenleg 83 éves színész 22 évesen kezdte a házaséletet, a később szintén világhírűvé váló Ava Gardnerrel az oldalán. Úgy látszik, további három évtizedbe és összesen hét, néhány év alatt csődöt mondó házasságba került neki, míg végre megtalálta az igazit. Nyolcadik feleségével, Jan Chamberlinnel 1978. óta házasok és azóta is együtt küzdenek az állatok jogaiért.

8-9 - Gábor Zsazsa. Kilenc házassággal a csúcstartó természetesen Gábor Zsazsa. Húszévesen ment először férjhez, aztán másodszorra ő is egy Hiltont választott, majd jött többek között két színész, egy üzletember és a Barbie baba feltalálója. Gábor Zsazsa nyolcadik férjétől nem elvált, hanem az esküvőt 1983-ban egy nap után érvénytelenítették, tekintettel arra, hogy a színésznő előző házasságának felbontására hivatalosan még nem került sor. A kilencedik házasság 1986. óta tart, az örökbefogadás útján herceggé vált Frédéric-kel.