Az Ok Cupid nevű társkereső mindig roppant érdekes eredményeket hoz nyilvánosságra felhasználóik adatainak elemzése nyomán. Legutóbb arra jutottak, hogy a nők szerint a férfiak 80%-a rondább az átlagnál, most a profilképeket vizsgálva állapítottak meg egy-két izgalmas törvényszerűséget. Ezeket blogjukban posztolták, itt csak a legérdekesebb részleteket szemlézzük.

Az első téma, amit vizsgáltak, a mosoly és a szemkontaktus volt. Azt találták, hogy a nők közül azok rengeteg megkeresést kapnak, akik belenéznek a fényképezőgépbe és mosolyognak, de még többet, akik mosolygás helyett csábítóan néznek. Ezzel szemben a férfiaktól nem azt várják el a nők, hogy belebámuljanak a kamerába: a hímek közül a legnépszerűbbek azok, akik valahova máshova néznek és nem mosolyognak. A legnépszerűtlenebbek mindkét nemből azok, akik ugyan csábítóan néznek, de nem a fényképezőgépbe, így aztán úgy tűnik, mintha éppen valaki mással flörtölnének. Ki akarná az ilyeneket leszólítani?

Ha a környezetet nézzük, a férfiaknak egyértelműen az jön be a leginkább, ha a csaj saját magát fotózza, de nem szemből, hanem kissé feltartva a fényképezőgépet. Ebből a szögből remek dekoltázs-belátás kínálkozik ugyanis, igaz, hogy azok is ugyanolyan sikeresek ezzel a beállítással (de csak ezzel!), akiknek nem is látszik semmi a melléből. A férfiak a legkevésbé azt szeretik, ha egy a nő a képen egy állattal szerepel, a második legnépszerűtlenebbek az italozó hölgyek.

Ezzel szemben a nők szemében kifejezetten a legnépszerűbbek az állattal fényképezkedő férfiak, akik még a meztelenkedőket is megelőzik. Mindenesetre az izomfotók a nők körében nagyonis népszerűek, az Ok Cupid tanácsa szerint az a férfi, akinek jó teste van, mutassa azt meg nyugodtan a társkereső-profilban, kivéve, ha már nem fiatal. A harminc fölöttiek kockahasára a jelek szerint akkor sem kíváncsiak a hölgyek, ha az illető remek formában van. Az alkoholizáló képeket továbbá a nők sem kedvelik, a legnépszerűtlenebbek pedig a nyaralás közben készített fényképek.

Az izomfotó női megfelelője a fent már említett dekoltázs. Nem túl meglepő, hogy a cicit mutató csajok áltagosan 49%-kal több megkeresést kapnak, mint a szemérmesebbek. A téma érdekes vonulata az, hogy míg az idősebb férfiaknál a vetkőzést riasztónak találják a hölgyek, addig a nőkre pont az ellenkezője az igaz.

A 18 évesek közül a mellet villantó csajokat csak 24%-kal keresik meg többen a többiekhez képest, míg a 30-as korosztályból a bögyösek 79%-kal nagyobb érdeklődést váltanak ki a férfiakból, mint diszkrét fotóval rendelkezők.

És a végére egy mítosz cáfolata. Mindenki azt gondolná, hogy aki az arcát nem mutatja meg egy profilfotóban, azzal senki nem fog szóbaállni.

Az Ok Cupid kutatói ezzel szemben azt tapasztalták, hogy ez nincs így. Az arctalanság ugyan nem jelent előnyt, de hátrányt sem, mert akinek lemaradt a feje a képről, azt is ugyanolyan gyakorisággal keresik meg az ellenkező nem képviselői.

Persze arra ők is figyelmeztetnek, hogy igazi randira azért nem érdemes egy olyannal elmenni, akinek az arcáról nem láttunk legalább egy fényképet...