Ez a szakértő véleménye egy ismerősömnek az alacsonyabb férfiakról. "Az alacsonyabbak sokkal gyakrabban izmosak, szép arányosak, nem híznak el. A keskeny vállú, görbe hátú, rossz tartású férfi mind magas. Azért szeretem az alacsonyakat, mert kicsit jobban kellett küzdeniük, és ez meg is látszik rajtuk. Az ilyesmi pedig jól áll egy férfinak." Mint megtudtam, a témáról külön film is készült, ami azt bizonyítja azonban, hogy a fenti véleményt a nők döntő többsége nem osztja.

Az alacsony férfiak arra panaszkodnak, hogy a legtöbben másodrendűnek tekintik őket, és a fent linkelt videó egy kísérletet is mutat, ami arra hoz bizonyítékokat, hogy a nőknek mindig a legmagasabb férfi tetszik a legjobban. Még akkor is, ha a menstruációs ciklus bizonyos szakaszában a nők számára a magasság még inkább felértékelődik, mint kívánatos vonás egy férfiban. A film szerint a spermabankok nem is fogadnak el "betétet" alacsony férfiaktól, és hogy aki nem elég magas, azt a többiek nem fogadják el vezető, felelős szerepben.

Ön járt már magasabb nővel/alacsonyabb férfival?

Az 1,70 alatti urak esetleg abban bízhatnak, hogy majd a pénzük miatt imádni fogják őket a nők, de nekik a vagyon megszerzéséhez is jobban kell igyekezniük. A magasság-téma kutatói kimutatták ugyanis, hogy a nagy cégek vezérigazgatói túlnyomórészt magasak, és hogy a magasság és a fizetés között egyenes arányosság van, azaz aki alacsonyabb, általában kevesebbet is keres. Ha az égimeszelőknek van külön társkereső oldala, természetesen van ilyenje az alacsonyaknak is, de az ellenkező celebpéldák ellenére a kutatások azt mutatják, hogy a házaspárok mindössze 0,14%-ában magasabb a feleség a férjnél. Ön mit gondol, miért ilyen ritkák a magas nő-alacsony férfi párok?