Így kell kockafej-módra csajozni

2010.02.17. 16:16 Módosítva: 2010.02.17. 16:16

Találtunk egy tipp-tárat arra a helyzetre, hogy mi van akkor, ha valaki egy geek csajt szeretne meghódítani. A geekek azok a néha kockafejűnek is kikiáltott emberek, akikről legutoljára itt írtunk, és akikből a női verzió gyakoribb, mint sokan gondolnák. A tudós nők rengeteg mindenben eltérnek egy átlagcsajtól, így másképp kell megközelíteni a velük való randizás problematikáját. De azért van olyan tipp is, ami mindenkire érvényes, így aztán kettéválogattuk a tanácsokat. Ha önt a geek csajok nem érdeklik, a poszt első felét nyugodtan ugorja át!

geek-girl

Csak geekeknek

A geek-szakértő szerint a kockafejű csajok szimpátiájában ne is reménykedjen az a srác, aki nem tud elég matek-fizika témájú viccet. Állítólag nincs annál jobb, ha rajtunk kívül senki nem érti, hogy min röhögünk. Valószínűleg azonban az ilyen poénokkal tényleg csak az igazi geek csajoknál lehet bevágódni, a többi lányt kifejezetten riasztani fogják a túlkomplikált tréfák vagy fájdalmas faviccek.

Azzal szemben, aki egy kockafejű csajjal jár, állítólag kifejezett elvárás, hogy időről időre szervezzen egy-egy kincsvadászatot. Ennek keretében csak rejtvények és feladatok tömkelegének megoldása után kaphatja meg az imádott hölgy a rá váró jópofa ajándékot. Az átlagos nőknek ez sem biztos, hogy bejönne. Az ajándék persze jöhet, de ne kelljen érte rejtvényt fejteni.

Aki kockafej, az mindenből a különlegeset szereti, így a geek csajoknak a többséggel ellentétben nem jönnek be az olyan sima, hagyományos virágok, mint mondjuk a rózsa vagy a tulipán. Nekik is kell virágot vinni, de mindig valami egészen különlegeset – akár kaktuszt, fekete szegfűt vagy zöldségcsokrot.

A matek szakon nevelkedett, következésképp introvertált nőknek ezen kívül az is igénye, hogy mindig pontosan tudják, partnerük mit érez, mi történik a lelki világában. Amíg egy átlagos nőnek általában bejönnek a titokzatosan hallgató férfiak, addig a geek csajok azt szeretik, ha barátjuk beszél és mindenről beszámol, amit érez.

Van egy olyan tanács is, hogy a férfiban legyen mindig valami rejtélyes. Így aztán a geek lányok érdeklődése sosem lankad, hanem próbálják megfejteni lovagjuk élete titkát. Valamiért az az érzésünk, hogy a nők többségének ez azért nem jönne be. Javítsanak ki, ha tévednénk.

Bárki számára megszívlelendő

A komplikált kincsvadászat ugyan túlzás, de egy sima, egyszerű, rövid és szórakoztató társasjáték remekül bejöhet egy randin, akármilyen is legyen a csaj. A játék és a humor jöhet, csak nem kell agyonbonyolítani.

A geek csajok sok mindent tudnak, ezért a tippek előre figyelmeztetnek, hogy aki nekik csapja a szelet, az kénytelen lesz tanulni a tudományokban jártas nőktől. Valószínűleg ez azonban minden férfi számára jó tanács: ne essenek abba a hibába, hogy a nő csak egy nő, aki „ehhez nem ért”. Sőt, bármely kapcsolatban mindkét félnek mindig nyitottnak kell lennie az iránt, hogy elismerje, hogy a másik valamit jobban tud, és hogy tanuljon tőle.

geekg

A tudós nőkre hajtó férfiaknak ezen kívül azt tanácsolják, hogy tanuljanak meg többfélét főzni. De nyilván nincs olyan csaj a földön, aki zokon veszi, ha barátja a rántottánál nagyobb csodákra is képes, így aztán jobb, ha azok a férfiak is strapálják magukat egy kicsit az ilyesmivel, akik nem a természettudományos szakkörből választottak párt.

A hétköznapi ember moziban és étteremben randizik, esetleg inni és táncolni megy. A geekek ezzel szemben múzeumba mennek, vagy valami egyéb különleges helyre. Csillagvizsgálóba, atomerőműhöz, vonatokat nézni, ki tudja. Ez utóbbi helyszíneket a nem ennyire tudományos beállítódottságúak számára talán nem kell erőltetni, de azt érdemes eltanulni a geekektől, hogy minél inkább kiszakadunk a szokásos környezetből, annál romantikusabb lesz a randi.