Gyász: férje hamvaival túrázott a világ körül

2010.03.29. 16:57

Újabb hírrel folytatjuk szerelemmel-halállal kapcsolatos, romantikus-melodramatikus posztsorozatunkat. Rita és Richard Munns több évtizedes házassága azzal ért véget három évvel ezelőtt, hogy a férjet elvitte a rák. A gyászoló brit asszonynak világéletében nagy álma volt, hogy a világ körül utazhasson, és megmutathassa férjének távoli tájak csodáit.

Egy bökkenő volt: hogy a férj rettegett a repüléstől, ezért feleségéhez képest kifejezetten otthon ülő típusnak számított, csak nagy ritkán hagyva el a pár hazáját, Nagy-Britanniát. Richard Munnst 55 éves koráig egyáltalán nem lehetett rávenni arra, hogy repülőgépre üljön, és nagyobb utazásra ezután sem volt hajlandó. Így amikor az angliai Exningben élő Rita Munns megözvegyült, úgy döntött, férjének azzal adja meg a végső tisztességet, hogy végre tényleg elviszi arra a bizonyos világkörüli útra. Ennek fényképeit láthatják alább.

A gyászoló asszony, aki egyben öt unokával büszkélkedő nagymama is, Nagy-Britanniából összesen 12 országba ment el. Többek között Jeruzsálemet, a Kínai Nagy Falat és Új-Zélandot is megjárta, egy borítékban mindenhová magával vive egy kicsit szeretett férje hamvaiból. És természetesen ha már magával vitt a néhai házastársa földi maradványaiból, a végső tiszteletadás azzal lett teljes, hogy valamennyi helyszínen szét is szórt a hamvakból egy keveset.