Úgy látszik a régi idők újrafelfedezett szexfelméréseinek korszakát éljük. Nem sokkal több, mint egy hete kerültek nyilvánosságra az 1920-ig készült legelső ilyen kutatás adatai, és most egy újabbat találtunk, igaz, jóval későbbről, 1992-ből. Ebben 5000 amerikai könyvtáros vett részt, de az adatokat akkor nem hozták nyilvánosságra. Most azonban egy blog leközölte az adatokat. Nézzük, mik a könyvtárosok magánéletének legszaftosabb részletei!

40%-uk például úgy vélte, hogy a könyvtárakban a Playboynak is ott a helye, sőt 23% a hölgyeknek szóló Playgirlt, 6% pedig a melegeknek szóló Playguyt (is) hiányolta. 17% azzal is egyetértett, hogy kéne tartani csak felnőtteknek szóló videókat is a könyvtárakban, ami mellé 22% szerint kotonautomata dukálna. A könyvtárak sötétebbik oldaláról az derült ki, hogy a könyvtárosok 14%-át zaklatta szexuálisan a főnöke a kötetek között, de sokkal veszélyesebbek a könyvtár használói, ugyanis az olvasók részéről a női könyvtárosok 78%-át és a férfiak 7%-át érte szexuális jellegű inzultus.

A könyvtárosok egyötöde értett csak egyet azzal, hogy a szerelem nélküli szex csak rossz lehet, egynegyede pózolna meztelenül egy szexlapnak egymillió dollárért, a fele heti 1-2 alkalommal szeretkezik, 63%-a pedig csinálta már autóban. A válaszadókat arra is megkérték, adják műfaji besorolását saját szexuális életüknek. 38% romantikusként írta le szerelmi történeteit, 31% fantasyként, 22% vígjátékként, 9% tragédiaként. Amikor legelső szexuális élményüket egy Shakespeare-darab címével kellett körülírniuk, 28% a Tévedések vígjátékát választotta, 23% a Szentivánéji álmot, 22% a Sok hűhó semmiértet, 21% a Minden jó, ha vége jót, 6% azonban a Lucretia meggyalázását.