Nemrégen volt szó a Randiblogban a családi kapcsolatok furcsa jogi szabályozásáról, aminek egy izgalmas kérdése, hogy szabad-e valakinek saját volt anyósát elvenni feleségül. A hagyományos álláspont Angliában is az volt, hogy nem, de náluk az erről szóló - VIII. Henrik által hozott - törvényt már 1985-ben megváltoztatta a Parlament. Erre volt konkrét okuk is: a News of the World híradása szerint bizonyos Alan Monk és menyasszonya, Valerie kérvényezték a törvénymódosítást. Alan előző felesége, Jeanette ugyanis Valerie lánya volt.

A furcsa pár története a következő. Alan 23 éves korában kezdett el a 18 éves Jeanette-tel járni. Mindez 1976-ban volt. Nemsokára össze is házasodtak, így lett Valerie, aki ekkor éppen harmadik férjével élt házasságban, Alan anyósává. Az anyós nagyon örült a házasságnak, de méginkább a két gyereknek, akik a házasságból születtek. Az ifjú pár viszonya néhány év után azonban megromlott, és 1983-ban elváltak.

A válás után valamelyest rendhagyó módon a gyerekek Alan felügyelete alá kerültek, a közös lakást azonban Jeanette-nek ítélték. Így aztán az exférjnek nem volt hová mennie a két gyerekkel. Jól jött ekkor, hogy Alan jó viszonyban maradt anyósával, Valerie-vel, aki ekkorra szintén túlesett még egy váláson. Tekintve, hogy mégiscsak ő volt a gyerekek nagymamája, felajánlotta, hogy költözzenek hozzá mindhárman.

Alig telt bele pár hónap, Alan és volt anyósa között az együttlakás során szerelmi viszony szövődött. Ekkor kérvényezték a törvénymódosítást, aminek elfogadása után meg is tartották a lakodalmat. A nyoszolyólány maga Jeanette volt, akinek saját exférje lett ezáltal az új mostohaapja. A gyerekek szemszögéből sem túl egyszerű a felállás: nagyanyjuk ezzel a házassággal egyben mostohaanyjukká is vált. Ennek megfelelően Mummy-Nannek, azaz anyu-nagyinak szólítják az ezüstlakodalomra készülődő 75 éves nénit.

A bizarr kapcsolatnak nem jósoltak nagy jövőt a kívülállók, de amint a fenti képek is bizonyítják, ez a szerelem kiállta az idő próbáját. Sőt, mi több, a történtek ellenére - vagy éppen azok miatt? - Jeanette is jó kapcsolatban maradt mind édesanyjával, mind az őt feleségül vevő exférjjel.