Sokan szeretnek furcsán hangzó új szavakat kitalálni, és azokat ha kell, ha nem használni. Még többen vannak azonban azok, akik ezektől az erőltetett kifejezésektől a falra másznak. Olvasóink zöme egy évvel ezelőtt már a mingli szótól is kiakadt, de azért most bátorkodunk egy új kifejezéssel megismertetni önöket, hátha ez nagyobb sikert arat, mint a mingli, amit hála Istennek nem nagyon hallunk azóta sem. Ez az új szó a mudli.

Persze az egész megintcsak Amerikából jön, ahol a man poodle szavakat vonták össze egybe, moodle-nak. Egy ilyen mudli nem más, mint egy férfipudli, azaz inkább pudliférfi. Definícióját természetesen már az Urban Dictionary is tartalmazza: "a nők szeretnek mudlikkal sétálni, szeretik etetni a mudlikat, szeretnek mudlikkal játszadozni, de soha az életben nem fekszenek le egy mudlival".

Ez a férfitípus állítólag annyira elterjedt, hogy a Frisky külön tíz pontban oktatja arra olvasóit, hogyan ismerjék fel a mudlikat (a tíz pont ismertetésétől megkíméljük önöket, de aki kíváncsi, olvassa el itt). A lényeg nagyjából annyi, hogy egy ilyen férfival, metroszexualitásban hajló tulajdonságai miatt (vagy azok ellenére) egy nő remekül elvan, de valahogy szexuálisan nem illenek össze, így egy mudli és egy nő a kapcsolatából csak a lényeg fog hiányozni. A pudliférfiak sosem melegek, pedig az mindent megmagyarázna, egyszerűen csak rendesek és lehet velük élvezni az életet, egy bizonyos pontig. Önnek volt már dolga mudlival?