Pár nappal ezelőtt valaki azt kommentelte az egyik poszt alá, hogy az őrületbe kergeti a "szingli" szó. Reménykedjünk, hogy az illető nem olvassa ezt a posztot, mert most tesztelni fogjuk, készen áll-e a nagyközönség egy újabb hasonló kifejezés használatba vételére. Az ominózus szó úgy hangzik, hogy "mingli", és garantáltan nem mi találtuk ki, bár ha így lenne, akkor is letagadnánk (mindenesetre hozzánk hasonló oldalakon próbálják bedobni a köztudatba pl. itt és itt). Sőt, őszintén szólva nem is hallottunk erről a szóról, amíg tour_guider fel nem hívta rá a figyelmünket egy e-mailben. Ezúton is köszönjük neki.

A szingli ugyebár a single-ből lett, ennek megfelelően a mingli eredeti angol megfelelője a mingle, ami pedig a "mixed single" kifejezés összevonása. Azok a "kevert szinglik", akik ugyan kapcsolatban élnek, de nemhogy összeházasodva nincsenek, még csak össze se feltétlenül költöztek, sőt esetleg nem is egy településen laknak. Mondhatnánk azt is, hogy csak kavarnak, vagy azt, hogy összejárnak szexelni.

Kell-e a mingliségre külön szó?

Hogy miért kellett erre egy ilyen idétlen új szót kitalálni? Hát, nem mintha eddig ismeretlen lett volna ez az állapot, de amíg régen ezt a fázist a felek egy "normális" kapcsolat előszobájának tartották, addig újabban elvileg egyre többen elégednek meg ennyivel, és eszük ágában sincs függetlenségüket egy csajért/pasiért beáldozni. Kecske jóllakik, káposzta megmarad. Vajon van ilyen kapcsolatból itthon is annyi, hogy mi is el fogunk kezdeni külön szót használni a - már elnézést - mingliségre?