A Vie del Gusto című olasz magazin ezer nemolasz nőt kérdezett meg arról, hogy szerintük van-e alapja a latin szerető mítoszának. A válaszadók elsöprő többsége, egészen pontosan 79%-a szerint nincs esélye az olasz pasiknak. Reméljük, valóban a téren tapasztalt nőket kérdeztek meg, mindenesetre a fő kifogások azok voltak, hogy az olasz férfiak humortalanok, infantilisek és femininek, ráadásul nem is elég kisportolt a testük.

51% mondta azt, hogy az olasz férfiakból “hiányzik a jókedv és a humorérzék”, míg 49%-nak az volt a baja, hogy a csizma alakú ország hímnemű lakói túlságosan gyerekesek. Kíváncsiak lennénk, a válaszadók mely országból származhattak, ahol a jelek szerint csak úgy nyüzsögnek a folyamatosan viccelődő, de közben egyszerre felnőttesen komoly pasik. Akiknek emellé kockahasuk is van.

Annyi pozitívumot azonban fel tudtak sorolni az olasz férfiak védelmében, hogy a sztereotípiáknak megfelelően általában valóban rendkívül ápoltak és jól öltözöttek. További jó hír a talján hímek számára, hogy - tavaly ősszel legalábbis - azért még mindig harmadik helyezettek lettek abban a versenyben, hogy melyik országban a legkönnyebb a nőknek jó szeretőt találni. És hát persze ott van a beszéd: az olaszt továbbra is a legtöbben a világ legromantikusabb nyelvének tartják.