Rengetegszer hallunk beszámolókat szexuális bűncselekmények áldozatairól. A Daily Mail ma egy olyan sztorit tálal, ami teljesen más szemszögből mutatja be ezt a kérdést. Ezúttal ugyanis az áldozat az volt, akit a nemi erőszak elkövetésével vádoltak, és végülis a hamis vádat bejelentő, 21 éves nő került börtönbe.

A hölgyet Elizabeth Wilkinsonnak hívják, és a Facebookon pécézett ki magának egy férfit (elnézést a szóviccért), bizonyos David Lordot még tavaly szeptemberben. Azt írta a 23 éves férfinak, hogy “szexinek találja”. Wilkinson fotójáért kattintson ide.

Számítógépes üzenetváltás, majd számcsere után a hölgy rögtön hosszas telefonbeszélgetéseket kezdeményezett, majd szexi képeket küldött magáról, végül leszerveztek egy randit egy moziba. A filmre végül nem ültek be, hanem hazatértek Lordhoz, ahol a fiatalember először ugyan tiltakozott az ágyba bújás ellen, de Wilkinson végül meggyőzte, hogy csak-szex-és-más-semmi alapon vonuljanak vissza egy pásztorórára.

A hölgy másnap reggel hazament, és újrakezdődött az SMS-özön. Ezekben Wilkinson azt állította, hogy rengeteg tud Lord családjáról. A fiatalembernek egy korábbi kapcsolatából már született gyermeke, és Wilkinson fenyegető üzenetet küldött a Facebookon a kisbaba anyjának. Lordnál itt szakadt el a cérna, és közölte újonnan szerzett hölgyismerősével, hogy a jövőben hallani sem akar róla. Wilkinson erre bement a rendőrségre, ahol azt adta elő, hogy a férfi négyszer megerőszakolta őt.

A szexuális együttlétet orvosi vizsgálat bizonyította, és bár az erőszaknak fizikai nyomát nem találták, a rendőrség hamarosan kopogtatott Lord ajtaján, akit bevittek az őrsre. A fiatalembert ujjlenyomatvétel és vallomástétel után, kb. hat óra elteltével ugyan hazaengedték, de innentől kezdve egy hónapig nemi erőszak miatt gyanúsítottként kellett élnie. A férfi arról számolt be, hogy a vádtól annyira kétségbeesett, hogy szégyenében kétszer is öngyilkosságot kísérelt meg.

Bár Wilkinson kitartott amellett a sztori mellett, hogy ő csak be volt csiccsentve, de nem akart szexet, Lord viszont erőszakoskodott vele, végülis a rendőrség hivatalosan vádat sem emelt a fiatalember ellen, aki megmutatta a labilis idegrendszerű hölgytől az együttlét után érkezett SMS-eket, amelyekből nyilvánvaló volt, hogy az aktus távolról sem volt Wilkinson ellenére, sőt.

Miután a fiatalembert tisztázták a gyanú alól, a hamis váddal élő hölgy ellen indult eljárás, aki végülis beismerte, hogy tényleg nem történt erőszak. Wilkinsont így is 12 hónapos szabadságvesztésre ítélték.