Az OkCupid zseniális blogposztjai körüli felhajtáshoz hasonlót szeretne magának kavarni a jelek szerint a Meetcha nevű társkereső. Nekik is van bloguk, ahol most közzétették egy felmérés eredményét. A dolog már ott érdekes, hogy a bevezető azt mondja, hogy a negyven felettiek társkeresési problémáival foglalkozik, de részletes adatokból az derül ki, hogy a válaszadók 9%-a 40 alatti volt. Végülis ennyi még belefér, de figyeljék csak a most következő csemegéket!

Nem meglepő módon az idősebbek kicsit úgy érzik, már eljárt felettük az idő. 58%-uk azt mondta, hogy jobban ment a randizás, amikor fiatalabbak voltak, és csak 16% szerint jobb idősebben (a maradék szerint ugyanolyan). A felmérés szerint a kornak két nagy előnye van: egyrészt az embernek van annyi tapasztalata, hogy tudja, pontosan mit is vár el partnerétől, másrészt az, hogy több az önbizalma. A negyvennél magasabb életkornak 74% szerint egyértelműen a legnagyobb hátránya, hogy nehéz ugyanebből a korosztályból való partnert találni.

A felmérés tartalmazott néhány igen kreatív kérdést is. Például: megkérdőjelezte-e saját szexuális orientációját, amikor középkorúként egyedülállóvá vált? Erre az izgalmas felvetésre megnyugtató módon 94,9% válaszolta azt, hogy egyáltalán nem, és csak 0,7% válaszolt igennel. Ez, ha jól értelmezzük, azt jelenti, hogy az a 3 személy, aki ezt a választ adta, abból jött rá, hogy homoszexuális, hogy 40 felett egyedülállóvá vált. De mindenesetre még ezzel együtt is nyugodtan elmondhatjuk, hogy a többséget nem fenyegeti az a veszély, hogy meleggé vagy leszbikussá válik, ha partner nélkül marad élete második felében.

A felmérés egy másik érdekes húzása az volt, hogy a kérdőív kétszer egymás után tartalmazta azt a kérdést, hogy “mit vár párkapcsolataitól?” Akik először válaszoltak rá, azoknak a fele azt mondta, hogy partnert ugyan keres, de házasságról többé szó sem lehet, amikor azonban másodszor is előkerült a kérdés, akkor már azok voltak többségben, akik a jövőben újra meg szeretnének házasodni.

A legjobbak a szexuális életet firtató kérdések voltak. Ezek szerint az idősebbeknek mindössze 7%-a nem szokott a szexuális kielégülésre gondolni, és 11%-át nem érdekli a szex, de egyetlen olyan válaszadó sem volt, aki azt mondta volna, hogy egyenesen kevesebb szexre vágyik. 20% pont annyiszor él nemi életet, amennyi éppen jó neki, 69% viszont arra vágyik, hogy többször szeretkezhessen. Persze olyan nagyon azért nem vágyhatnak rá, mert 53% azt mondta, hogy ha partnerük szexet kezdeményezne az első randin, többet szóba se állnának az illetővel.