Az OK Cupid társkereső legújabb kutatása amellett érvel, hogy nem a melegeket érdeklik a heterók, hanem fordítva, a heteroszexuálisak között sokkal nagyobb arányban vannak azok, akik a saját nemükkel is kipróbálták már az együttlétet, vagy legalábbis alkalomadtán szívesen bevállalnának egy menetet. Az alábbi következtetéseket a társkereső 3,2 millió amerikai júzere által önmagáról megadott adataiból vonta le az OK Cupid, ahogy azt tette korábban a származással kapcsolatban is.

Először is azt a kérdést vizsgálták, hogy igaz-e az a köztudatban félig-meddig rögzült megállapítás, hogy a melegek, illetve a leszbikusok mindennél jobban arra vágynak, hogy egy heteroszexuális férfit, illetve nőt elcsábítsanak.

A társkereső adatai ennek az ellenkezőjére utalnak, ugyanis a melegként regisztrált férfiaknak mindössze 0,6%-a böngészett valaha is a heteró férfiak profiljai között, míg a leszbikus nők közül ezerből csak egy vetemedett arra, hogy nem leszbikus csajok adatlapját nézegesse.

A heteroszexuális felhasználók profiljainak látogatói 99,87%-ban heteroszexuálisok, azaz a melegek gyakorlatilag rá se néznek a nemmelegekre. Ráadásul egyetlen olyan homoszexuális személy sem volt a 3,2 millió felhasználó között, aki többségében heteroszexuális júzerek profiljait nézegette volna.

Úgy tűnik, hogy inkább a heterók azok, akiket foglalkoztat az azonos neműekkel folytatott szex témája. Negyedmillió heteroszexuális felhasználónak tették fel azt a kérdést, hogy volt-e már szexuális élménye a saját neméhez tartozó személlyel. Meglepő módon az összes válaszadó 23%-a, azaz majdnem negyede igennel válaszolt, és kétharmad mondta csak azt, hogy soha nem szeretné kipróbálni. A maradék 11% még nem feküdt össze a saját neméhez tartozó személlyel, de egyszer lenne hozzá kedve.

Önnek volt-e már szexuális élménye a saját neméhez tartozó személlyel?

Ugyanez a statisztika nemekre lebontva azonban nagy különbséget mutat. Természetesen azt, hogy a férfiak sokkal nagyobb százaléka zárkózik el a homoszexuális kalandoktól, míg a nőknél többen vannak, akiknél belefér egy-két leszbikus élmény. A heteró férfiaknak csak 13%-a próbálta már, és közülük 6%-nak nem is tetszett, míg a tapasztalatlanok közül csak 5% érdeklődik, és 82% sose próbálná meg. Ehhez képest a nőknek kevesebb mint fele (49%-a) zárja ki kategorikusan a leszbikus kaland lehetőségét, míg 33%, azaz pont egyharmad próbálta már, akik közül 26%-nak jött be, és 7% nem élvezte. A heteroszexuális nők 18%-a mondta azt, hogy bár még nem próbálta, egyszer szívesen lefeküdne egy másik nővel. Hogy a magyarok válaszainak aránya eltér-e ettől, azt akkor tudjuk meg, ha minél többen kattintanak a fenti szavazógépen. Kérjük, tegye meg ön is!

Még egy vélemény tévhitnek bizonyult a melegekről, méghozzá az, hogy fűvel-fával kavarnak, amikor csak lehetőségük nyílik rá. A promiszkuitást úgy vizsgálták, hogy megnézték, ki hány korábbi szexuális partnerről számol be profiljában. A heteroszexuális férfiaknál ez a szám átlagosan 6. A meleg férfiaknál a korábbi partnerek átlagos száma szintén 6. A heteroszexuális nőknél az átlagos partnerszám 6, meglepő módon a leszbikus nőknél pedig a korábbi partnerek száma átlagosan 6. Rövidebben: a szexpartnerek száma nem függ a szexuális beállítódottságtól.