A Call of Duty a párkapcsolatokra legveszélyesebb videójáték

2010.11.21. 20:48

Mára megint van egy érdekes kutatási eredményünk a brit OnePoll-tól. Ezúttal a számítógépes játékok és a romantika kapcsolatába próbáltak bepillantást nyerni 1500 gamer és barátnőik megkérdezésével.

A papírforma szerint ugye a férfiak könnyen játékfüggővé válnak, és emiatt elhanyagolják a számítógépeket nem kedvelő csajaikat, akik ezt gyakran igen rossz néven veszik. Úgy tűnik, ilyen az életben is előfordul, bár szakításig ritkán fajul a dolog, hiszen a gyakran játszó férfiaknak is csak az 5%-a mondta azt, hogy volt már olyan, hogy egy kapcsolata ráment a túl sok számítógépezésre.

Persze attól még, hogy a csajok zöme kitart játékos kedvű pasija mellett, nem jelenti azt, hogy ez a szenvedély ne zavarná őket. Állítólag a megkérdezett nők fele “féltékeny” a konzolra, és azt szeretné, ha barátja többet foglalkozna vele és kevesebbet a játékkal. Az ilyennel rendelkező férfiak 40%-a ugyanis a hét valamennyi napján előveszi a videójátékot, 20%-a pedig heti tíz óránál többet tölt emiatt a képernyő előtt.

A megkérdezett férfiak 70%-a azt mondta, hogy tisztában van azzal, hogy partnerét idegesíti, hogy ő milyen sokat játszik. 10%-ukkal az is előfordult már, hogy visszautasították a szexet egy kis lövöldözés, háborúzás vagy virtuális sport kedvéért, és ugyanennyien vannak, akik mondtak már le randit a játék miatt. A fiatalabbakra jellemző, hogy a 25 alattiak között kétszer annyian vannak, akikkel előfordult már, hogy randevúzás helyett otthon maradtak a videójáték előtt. A One Poll összeállította a párkapcsolatokra legveszélyesebb játékok listáját is, igaz, a sajtóközleményből az nem derül ki, hogy milyen módszerrel jutottak pont erre az eredményre. Az első helyezett mindenesetre a Call of Duty lett, aminek új kiadása eladási rekordokat döntött. A szerelemgyilkos számítógépes játékok teljes veszélyességi listája a hajtás után olvasható.

1. Call of Duty

2. Football Manager

3. Grand Theft Auto

4. FIFA

5. Medal of Honour

6. Halo

7. Super Mario Brothers

8. Gran Turismo

9. Mario Kart

10. Guitar Hero

11. Assassins Creed

12. Pro Evo Soccer

13. Resident Evil

14. World of Warcraft

15. F1

16. Red Dead Redemption

17. Need for Speed

18. Fallout

19. Gears of War

20. Angry Birds